Kanelmuffins

Jeg har aldrig været den store fan af muffins.
Som barn var det ofte tørre og klistrede makronmuffins der blev serveret ved klassearrangementer og lign. Og da jeg i årernes løb ikke har brugt min fritid i køkkenet var muffins ej heller en ting jeg kastede mig over.
Siden jeg var barn er en finere udgave opfundet – nemlig cupcakes.
Egentlig er det vel blot en muffin i fin indpakning 🙂

Men denne dag var jeg alligevel blevet enig med mig selv om, at jeg ville forsøge mig med en portion muffins, som datteren så kunne få med på landbrugsskolen til hende og tøserne.

Jeg var ret kritisk i min søgning efter opskriften, men endte med at tage udgangspunkt i en opskrift fra en anden madblog.

Og jeg må indrømme, at efter at hele huset duftede af kanel og jeg satte tænderne i en saftig, snasket kanelmuffin, forsvandt mindet om de tørre klistrede muffins fra da jeg var barn.

Opskriften er super super nem. Der er ca. 15 min. arbejdstid – resten klarer ovnen.
Prøv – jeg håber du bliver lige så positiv overrasket som jeg.

Jeg pyntede mine muffins med alm glasur af flormelis og vand.

Kanelmuffins

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 40 minutter

Ingredienser
  

  • 250 g hvedemel
  • 50 g sukker
  • 2 tsk bagepulver
  • ½ tsk groft salt
  • 1 æg
  • 2 dl mælk
  • 50 g flydende margarine

Remonce

  • 175 g brun farin
  • 40 g flydende margarine
  • 3 tsk stødt kanel
  • 50 g flormelis til glasur

Sådan gør du
 

  • Bland hvedemel, sukker og bagepulver i en skål
    Tilsæt æg, mælk og flydende margarine, og piske det hele sammen til en glat dej.
    Rør brun farin, flydende margarine og stødt kanel sammen til en remonce i en skål.
    Tag ca. halvdelen af remoncen og rør den forsigtigt i skålen med dej. Remonce og dej skal kun lige være rørt sammen og der må gerne være striber.
    Fordel dejen i 12 muffinforme af papir og fordel resten af remoncen på toppen af kagerne.
    Bag kagerne ved 200° grader (alm. ovn) i 20-25 min. indtil de er gyldne og gennembagte. Tjek evt. med en strikkepin eller tandstik.
    Lad dem køle af på en rist.
    Rør flormelis og vand sammen med glasur og pynt kagerne inden servering.

Noter

Jeg brugte kraftige papirmuffinforme. 
hvis man bruger de små tynde, så skal man nok sætte dem ned i en muffinform af metal, så de holder faconen under bagning og ikke flyder ud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering