Mens jeg bager Skagens brødet, lader jeg tankerne flyve mod det skønne Skagen – som jeg holder så meget af.
Brødet her, er lækker svampet, har en fantastisk sprød skorpe og med en dejlig smag af de fede solskikkekerne i bunden.
Brødet er let at lave og tager ikke lang tid.
Skagensbrød
Ingredienser
- 225 g vand
- 390 g hvedemel
- 8 g salt
- 6 g bageenzymer
- 20 g gær
- 16 g olie
- 25 g hørfrø
- 25 g knækkede hvedekerner
- blå birkes til at dyppe toppen af brødet i
- sesamfrø til at dyppe toppen af brødet i
- solsikkekerner til at dyppe bunden af brødet i
Sådan gør du
- 1. Bland alle ingredienserne 2. Ælt det hele i røremaskinen på langsom hastighed i 5 min. og dernæst 5 min. ved høj hastighed3. Virk dejen op til en kugle og lad den hvile i 15 min.4. Slå dejen op til et brød5. Pensel dejen med vand i toppen og i bunden6. Dyp toppen af brødet i en blanding af blå birkes og sesamfrø7. Dyp bunden af brødet i fede solskikkekerner8. Snit dejen inden hævning – men ikke for dybt.9. Lad brødet hæve 30 min. et lunt og fugtigt sted (lig evt. et fugtigt viskestykke over10. Sæt en skål med granitskærver ind i bunden af oven mens du varmer op til 250 grader11. Sæt brødet i ovnen og hæld 1 dl. kogende vand over skærverne og skynd dig at lukke lågen.12. Skru ned til 200 grader og bag brødet i 30 min. Luk dampen ud efter 15 min.
Ingredienslisten mangler solsikkekerner, men nævner i stedet knækkede hvedekerner til at dyppe brødet i