Skagensbrød

Mens jeg bager Skagens brødet, lader jeg tankerne flyve mod det skønne Skagen – som jeg holder så meget af.
Brødet her, er lækker svampet, har en fantastisk sprød skorpe og med en dejlig smag af de fede solskikkekerne i bunden.

Brødet er let at lave og tager ikke lang tid.

Skagensbrød

Antal 1

Ingredienser
  

  • 225 g vand
  • 390 g hvedemel
  • 8 g salt
  • 6 g bageenzymer
  • 20 g gær
  • 16 g olie
  • 25 g hørfrø
  • 25 g knækkede hvedekerner
  • blå birkes til at dyppe toppen af brødet i
  • sesamfrø til at dyppe toppen af brødet i
  • solsikkekerner til at dyppe bunden af brødet i

Sådan gør du
 

  • 1. Bland alle ingredienserne
    2. Ælt det hele i røremaskinen på langsom hastighed i 5 min. og dernæst 5 min. ved høj hastighed
    3. Virk dejen op til en kugle og lad den hvile i 15 min.
    4. Slå dejen op til et brød
    5. Pensel dejen med vand i toppen og i bunden
    6. Dyp toppen af brødet i en blanding af blå birkes og sesamfrø
    7. Dyp bunden af brødet i fede solskikkekerner
    8. Snit dejen inden hævning – men ikke for dybt.
    9. Lad brødet hæve 30 min. et lunt og fugtigt sted (lig evt. et fugtigt viskestykke over
    10. Sæt en skål med granitskærver ind i bunden af oven mens du varmer op til 250 grader
    11. Sæt brødet i ovnen og hæld 1 dl. kogende vand over skærverne og skynd dig at lukke lågen.
    12. Skru ned til 200 grader og bag brødet i 30 min. Luk dampen ud efter 15 min.

One thought on “Skagensbrød

  1. Ingredienslisten mangler solsikkekerner, men nævner i stedet knækkede hvedekerner til at dyppe brødet i

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering