Rundstykker

Ingen weekend uden rundstykker.
Mens manden sover, lister jeg ud i køkkenet og laver dej til rundstykker.
Jeg nyder stilheden og roen mens jeg former rundstykkerne, sætter kaffen over og slår mig ned ved køkkenbordet med avisen, mens rundstykkerne bager i ovnen og jeg fra soveværelset kan høre en svag snorken.
Lørdag morgen er super dejlig og når rundstykkerne er kølet af, nyder vi morgenen med kaffe, æg & bacon.

Rundstykker

Antal 9

Equipment

  • Røremaskine

Ingredienser
  

  • 400 g Hvedemel
  • 100 g Durummel
  • 75 g Blødt smør
  • 10 g Bageenzymer
  • 11 g Tørgær
  • 1 tsk Salt
  • 1 tsk Sukker
  • 330 ml Lunt vand

Sådan gør du
 

  • Kom alle de tørre ingredienser i røreskålen
  • Bland det hele godt sammen
  • Tilsæt det bløde smør i små klumper
  • Tilsæt vandet
  • Rør kort så det bliver blandet godt sammen
  • Rør v/høj hastighed i 8-10 min.
  • Fold dejen et par gange i skålen og lad den hæve en times tid
  • Kom derefter dejen ud på et meldrysset bord og del den i passende stykker
  • Form stykkerne til rundstykker – husk at virke dem godt op
  • Stil rundstykkerne på en hul-bageplade eller på alm. bageplade
  • Dækkes med et fugtigt klæde og efterhæver 30 min.
  • Smør rundstykkerne med æggestrygelse og drys med birkes og sesam
  • Varm ovnen op til 220 grader med en skål eller bradepande i bunden.
  • Sæt rundstykkerne i ovnen og hæld 1-2 dl. kogt vand i skålen og luk lågen.
  • Bag rundstykkerne i ca. 15 min. Luk dampen ud efter 10 min.
  • Lad rundstykkerne køle af på en rist.

Noter

Man virker rundstykkerne op så man får en spændstig overflade.
Se her hvordan man virker brød op

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering