Er du til lækre sprøde og luftige italienske boller – så skal du afgjort bage disse. De har en super sprød skorpe og dejlige store lufthuller.
Italienske boller
Ingredienser
- 20 g gær
- 5 dl lunken vand
- 2,5 tsk salt
- 500 g manitobamel
- 10 g bageenzymer kan udelades
Sådan gør du
- 1. Opløs gæren i det lunkne vand2. Tilsæt salt og mel og rør det sammen til dejen er jævn.3. Lad dejen hvile i 10 min.4. Ælt dejen på røremaskine til ved fuld hastighed med den flade krog. Når dejen begynder at kravle op af krogen, skiftes til den alm. dejkrog.5. Fortsæt med fuld hastihed til dejen slipper skålens kanter. Det kan godt tage 10-15 min.6. Sæt husholdningsfilm over skålen og stil den lunt i 3 timer.7. Efter 2,5 time tændes ovnen på 250 grader. Sæt en bageplade ind mens den varmer op.8. Hæld dejen ud på et meldrysset bord og del dejen i passende str. stykker9. Bollerne bages ca. 12-13 min. på den varme bageplade.