Et lækkert blødt frokostbrød – også god til madpakker.
Jeg bager altid 2 – så jeg har til fryseren – derfor er opskriften også til 2 stk.
Bondebrød
Ingredienser
- 600 g Hvedemel Jeg bruger mel med 12% protein indhold
- 200 g Rugmel alm. eller groft – begge dele er fint
- 100 g Havregryn
- 4 dl Yoghurt nat.
- 1 tsk Salt
- 3 dl Varmt vand (40 grader)
- 1 pk. Gær
- 1/2 dl Olivenolie
- 1 spsk Honning
- 1 æg til pensling
Sådan gør du
- 1. Bland yoghurt og varmt vand – og opløs gæren heri. Lad yoghurten stå på bordet lidt eller sørg for godt varmt vand – det skal efter sammenblandingen stadig have en temperatur på ca. 37 grader, så gæren kan arbejde.2. Tilsæt alle de øvrige ingredienser og ælt dejen til den er ensartet.3. Lad dejen hæve lunt og tildækket i 30 min.4. Slå dejen ned og del den i 2 lige store stykker. Form dem til kugler og lad dem hvile tildækket på bordet i ca. 10 min.5. Form kuglerne til 2 runde brød og sæt dem på en bageplade. Lad dem efterhæve lunt og tildækket til dobb. str. ca. 25 min.6. Pens med sammenpisket æg og drys med rugmel.7. Snit brødet som opdeling af en lagkage8. Bag brødet 30-35 min. v/200 grader alm. eller 180 grader varmluft.