Juleboller

Vores sanser er i brug hele tiden – uden vi tænker over det.
I denne juletid bruger vi af og til udtrykket, “det dufter af jul”.
Disse boller vil jeg vove at påstå, smager af jul.
På ingredienslisten finder I masser af lækkerier der hører julen til.
På søndagskaffebordet i dag, stod der derfor juleboller og Håkonskager.
I sidste uge besluttede jeg mig nemlig til at bage en slags specier den foranstående weekend. Det blev dog en afart af specier, nemlig Håkonskager. De blev super lækre, og sprøde og med sødme af marcipan og vanilje. Opskriften finder du her på bloggen.

Julebollerne tager ingen tid af lave – faktisk er det meste af tiden, hævetid.
Kig med på opskriften her.

Juleboller

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 2 timer 40 minutter
Antal 16 stk

Ingredienser
  

  • 3 dl kold mælk
  • 50 g gær
  • 1 æg
  • 75 g smør
  • 550 g hvedemel
  • 45 g rørsukker
  • 1 tsk salt
  • 1,5 tsk kardemomme
  • 50 g korinter
  • 75 g hakket mælkechokolade
  • 50 g kandiseret appelsinskal
  • 75 g marcipan skåret i små tern

pynt

  • 1 æg sammenpisket til pensling
  • 50 g perlesukker
  • 25 g mandelsplitter
  • 25 g hasselnøddeflager

Glasering

  • 50 g rørsukker
  • 35 g vand

Sådan gør du
 

  • Smelt smørret og bland det med den kolde mælk
  • Smuldr gæren og rør den ud i smør/mælk
  • Hæld det i skålen til røremaskinen
  • Tilsæt æg, mel, rørsukker, salt og kardemomme og ælt dejen på lav/medium hastighed i 5 min til dejen er blank og smidig og slipper kanterne på skålen
  • Tilsæt korinter, appelsinskal, chokolade og marcipan og ælt det ind i dejen. Hurtigt og kort – da chokoladen ikke må smelte og give farve til dejen.
  • Dæk skålen til med plast (jeg plejer at bruge en frostpose jeg har sprættet op) og lad dejen hæve i 1 – 1,5 time
  • Vend dejen ud på et meldrysset bord og del dejen i 16 stykker som formes til boller.
  • Sæt bollerne på 2 bageplader, pensl med sammenpisket æg og drys med perlesukker, mandelsplitter og hasselnøddeflager.
  • Dæk pladerne til med plast og lad bollerne efterhæve i 1 time
  • Varm oven op til 210 grader (alm.) og bag bollerne midt i oven 9-10 min. en plade af gangen.

Glasering

  • Hvis man ønsker den glinsende overflade kan man lave en sukkerlage vha. vand og sukker i enten en gryde eller i microovnen, og pensle bollerne så snart de kommer ud af ovnen.
  • Lad bollerne køle af på en rist

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering