3. juledag og nye rundstykker på vej

Godmorgen fra køkkenet her 3. juledag.
Der er totalt mørkt udenfor og kun blæsten udenfor vidner om liv.
Klokken er 6.15 og jeg sidder et øjeblik i mørket, før jeg beslutter mig til at kaste mig ud i en anden type rundstykker end jeg har bagt i lang tid. Nemlig håndværkere.
Selve dejen er super simpel og nem at lave. Arbejdet består faktisk kun i vekselvirkningen mellem hviletid, hævetid og bagetid.
Nu 2 timer senere kan jeg servere morgenkaffe med nybagte sprøde håndværkere. Så tilpas sprøde/hårde udvendig og så luftige indvendige som de jo skal være. En helt anden skorpe end de alm. håndstykker. Når man skærer dem over, kan man næsten ikke andet end udbryde – YES de er lige som håndværkere skal være.

Jeg kan kun sige – prøv det. De smager godt og er super nemme at lave.
Rigtig dejlig dag til jer alle.

Håndværkere

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 1 time 45 minutter
Antal 6

Ingredienser
  

  • 225 g Manitobamel
  • 50 g Durummel
  • 5 g Salt
  • 6 g Optimax bageenzymer
  • 11 g Hvedesur
  • 6 g Tørgær
  • 165 ml Vand

Sådan gør du
 

  • Bland alle de tørre ingredienser i røreskålen
  • Tilsæt vandet
  • Røres på røremaskinen ved langsom hastighed i 15 min.
  • Lad dejen hvile i røreskålen i 15 min.
  • Tag dejen ud på bordet og stræk og fold den nogle gange
  • Rul dejen til en lang pølse
  • Tryk dejen flad så den bliver 1,5 cm høj
  • Lad dejen hvile i 15 min med plast over, for at holde på fugten
  • Pensl med vand og drys med birkes
  • Hak dejen i ca. 6 stykker med en dejskraber
  • Sæt stykkerne på en hul-bageplade eller alm. bageplade
  • Sæt pladen i ovnen med en gryde kogende vand under, i 45 min. Tildæk ventilationshullerne i ovnlågen.
  • Tag pladen og gryden ud af ovnen. Sæt en skål granitskærver i ovnen, og varm op til 200 grader, på varmluft
  • Sæt pladen med håndværkere ind i midten af ovnen og hæld 1 dl. vand over skærverne. Skynd dig at lukke ovnlågen og ad ventilationshullerne være tildækket.
  • Bag håndværkerne 7 min. i ovnen
  • Tag granitskærverne ud, fjern viskestykket fra ventilationshullerne og lad ovnlågen stå åben i 10 sek. for at lukke al damp ud af ovnen
  • Bag håndværkerne yderligere 8 min. Luk damp ud et par gange undervejs.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering