Min hverdag handler om planlægning og struktur. Derfor er det super skønt at kunne tilpasse sin bagning således at man kan lave forberedelserne i god tid, før gæsterne kommer, eller brød skal medbringes nogen steder.
Forleden besøgte jeg min datter i vestjylland og medbragte koldthævede bløde chokoladeboller – efter hendes ønske selvfølgelig.
Da jeg havde andre gøremål fra morgenstunden den dag, lavede jeg bollerne klar om aftenen og satte dem i køleskabet.
Super nemt, tog jeg om morgenen bollerne ud af køleskabet og lod dem hvile en times tid på køkkenbordet og så satte jeg dem direkte i ovnen. 15 min. senere var bollerne klar til at blive transporteret til vestjylland.
Bløde chokoladeboller med smør – mums. Prøv det!
Koldthævede bløde chokoladeboller
Ingredienser
- 2 dl kold mælk
- 1 dl koldt vand
- 10 g gær
- 40 g sukker
- 2 æg Det ene i dejen, det andet til pensling
- 550 g hvedemel
- 1/2 tsk stødt kardemomme
- 7 g salt
- 50 g blødt smør
- 100 g hakket chokolade
Sådan gør du
Dag 1
- Bland mælk, vand, og sukker i røremaskinens skål og opløs gæren heri
- Tilsæt et æg og rør det ud
- Tilsæt mel, kardemomme og salt og ælt dejen i 5 min. på lav/medium hastighed
- Tilsæt det bløde smør og ælt dejen yderligere 5-6 min. til dejen er fin glat og har samlet sig om krogen – samt slipper skålens kanter
- Tilsæt chokoladen og rør kortvarigt – kun så det lige kommer ind i dejen
- Lad dejen hæve i 5 kvarter i skålen ved stuetemperatur. Dæk skålen med husholdningsfilm og et viskestykke
- Del dejen i 15 stykker af hver 75 g og læg dem i en bradepande. Sørg for at virke bollerne godt op.
- Dæk bradepanden med husholdningsfilm og sæt den i køleskabet natten over.
Dag 2
- Tag bradepanden ud af køleskabet og lad den stå ved stuetemperatur i 45-60 min.
- Varm ovnen op til 220 grader alm.
- Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag dem i 10-15 min, til de er godt gyldne.
- Lad bollerne køle af på en rist
- OBS. Bollerne kan koldthæve i 12 til 20 timer afhængig af hvad der passer bedst i din planlægning.