Om lidt fejrer vi nytår – dog meget anderledes i år. Maden er klar – vinen trukket op, og bordet pyntet. På årets sidste dag går tankerne såvel tilbage som frem. Vi har lært rigtig meget i det år vi ligger bag os. Vi har lært at passe på hinanden – lært hvor sårbart vores samvær kan være.
I aften vil vi hygge os – nyde den gode mad mens vi ser vi ind i et år med forhåbentlig meget mere mulighed for samvær med venner og familie.
Når vi vågner i morgen – og måske lidt tung i hovedet 🙂 så er der ikke noget som nem mad – junk food, men hjemmelavet! Derfor står der hjemmelavede burgere på menuen i morgen, og dertil hører hjemmelavede burgerboller.
Disse boller er super nemme at lave og bliver lækre luftige. De er super at fryse ned – hvorfor jeg bager en pæn portion.
Når jeg tager dem op til senere brug, så tør jeg dem op et par timer på køkkenbordet og derefter luner dem i ovnen i 4-5 min.
Hvis du også vil servere burgerboller i morgen – dagen derpå, så er denne opskrift kanon god.
Rigtig godt nytår til jer alle.
Burgerboller
Ingredienser
- 50 g gær
- 2 dl mælk
- 6 dl lunkent vand
- 1 tsk honning
- 2 tsk salt
- 2 tsk sukker
- 1 dl rapsolie
- 1300 g hvedemel
Pynt
- 1 æg Til pensling
- sesamfrø til pynt
Sådan gør du
- Opløs gæren i det lunkne vand i røreskålen, og tilsæt mælken
- Bland sukker, honning og olie i
- Bland mel og salt og hæld det i røreskålen
- Ælt dejen til den er glat og smidig. Den må godt være lidt klistret. Jeg ælter/rører den på røremaskinen i 5-8 min.
- Del dejen i 12 lige store stykker og form dem som boller.
- Lig bollerne på bageplader med bagepapir og tryk dem lidt flade.
- Lad bollerne hæve 1,5 time tildækket et lunt sted
- Pensl forsigtigt med sammenpisket æg og drys med sesamfrø
- Bag bollerne 12-15 min. ved 200 grader varmluft