I går væltede sneen ned udenfor, og i eftermiddag får jeg vinterferie – JU-HU!
Kulden indbyder til hygge indenfor efter en rask travetur i den hvide sne.
Så i aftes lavede jeg chokoladekage til aftenskaffen. Sådan en der er svampet og lækker og man bare ikke kan lade stå 🙂
Som langt de fleste opskrifter her på bloggen, er denne også SUPER NEM.
Arbejdstiden er ca. 10 min. Resten klarer ovnen.
Måske du også vil servere chokoladekage efter en tur på kælkebakken, eller bare fordi du kan 🙂
Kagen holder sig frisk og svampet i ca. 3 dage (hvis du kan lade den stå så længe). Jeg opbevarer den i den Tupperware bradepande med låg som jeg har bagt den i.
Svampet chokoladekage
Ingredienser
- 1,25 dl rapsolie
- 2 æg
- 175 g cremefraiche
- 1 dl mælk
- 225 g hvedemel
- 350 g sukker
- 60 g kakao
- 2 tsk vaniljesukker
- 2 tsk natron
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk salt
- 1,25 dl varmt vand
Glasur
- 200 g flormelis
- 15 g kakao
- ½ dl varmt vand
Sådan gør du
- Pisk æg, olie, cremefraiche og mælk sammen i en skål.
- Bland alle tørre ingredienser og pisk det i dejen. Det skal kun piskes kort – så dejen samles.
- Tilsæt varmt vand og pisk det ind i dejen.
- Dejen skal være meget flydende
- Hæld dejen i en bradepande med bagepapir og bag kagen v/180 grader (alm. ovn) i 35-38 min. Mærk efter med en tandstik om den er færdig.
- Lad kagen køle af i bradepanden.
Glasur
- Bland flormelis og kakaopulver og tilsæt vandet lidt af gangen mens du rører til du har en flot tyk glasur.
- Fordel glasuren på kagen når den er afkølet.