Fastelavnssøndag er også Valentinsdag. Det har vi dog aldrig tillagt nogen opmærksomhed. Men da jeg serverede fastelavnsboller forleden søndag så kunne jeg måske i stedet lave noget som manden min holder af – nemlig cheesecake. Og i anledningen af Valentin – ja så lavede jeg en hindbærcheesecake med hindbærgelé. Ikke kun fordi den røde og lyserøde farve understøtter farverne for Valentinsdag- men også fordi hindbærcheesecake bare smager super dejlig.
Cheesecaken lavede jeg i går, så den var klar til at sætte på kaffebordet i dag.
Hindbær cheesecake /valentinskage
Ingredienser
Bunden
- 75 g smør
- 150 g digestive kiks
Ostecreme
- 5 blade husblads
- 200 g frosne hindbær
- ½ citron
- 200 g flødeost naturel
- 125 g sukker
- 2 tsk vaniljesukker
- 2½ dl fløde
Gelé
- 3 blade husblads
- 150 g frosne hindbær
- 50 g sukker
- 1½ dl vand
- guldstøv til pynt (kan undlades)
Sådan gør du
Bunden
- Smelt smørret
- Knus kiksene og bland dem med det smeltede smør
- Lig et stykke bagepapir i bunden af en springform (20 cm.) og fordel blandingen i bunden. Glat det med bagsiden af en ske.
- Bag bunden i ovnen v/175 grader (varmluft) i 10 min. til den er gylden.
- Lad den køle af i formen.
Ostecremen
- Læg husblads i blød i koldt vand
- Bland hindbær og saften fra citronen, i en gryde og lade det koge op. Mos bærrene med en ske. Tag gryden af varmen.
- Pisk flødeost, sukker og vaniljesukker sammen i en skål.
- Pisk fløden til skum i en anden skål.
- Knug vandet af husbladsen og rør det i den varme hindbærpuré.
- Hæld puréen igennem en si så alle kernerne sies fra.
- Tilsæt 1 spsk af flødeosteblandingen af gangen i den varme hindbærpuré og rør godt mellem hver. Brug i alt 4-5 spsk indtil blandingen kun er lillefingervarm.
- Vend resten af puréen over i osteblandingen og rør rundt.
- Tilsæt flødeskummet og vend forsigtigt rundt.
- Læg et stykke kageplast langs kanten på indersiden af springformen og hæld cremen i formen.
- Sæt kagen på køl og lad sætte sig i ca. 3 timer.
Gelé
- Læg husblads i blød i koldt vand
- Giv hindbær, vand og sukker et opkog i en gryde og tag det af varmen.
- Knug vandet af husbladsen og rør det i de varme hindbær
- Hæld hindbærrene gennem en si så alle kernerne sies fra.
- Lad hindbærgelén køle af ved stuetemperatur i ca. 30 min. til den er lillefingervarm.
- Hæld forsigtigt hindbærgeléen ovenpå cheesecaken, og stil kagen tilbage i køleskabet i 4 timer eller til dagen efter.
Når du skal servere kagen:
- Fjern springformens ring og bund
- Spænd ringen rundt om kagen igen
- Løft kagen over på et fad og træk nu bagepapiret i bunden af uden at kagen går i stykker.
- Fjern ringen og træk kageplasten af.
- Pynt evt. kagen med guldstøv eller hvad du nu lyster.