International pandekagedag

Første tirsdag efter fastelavn er det international pandekagedag. Og hvem kan ikke lide pandekager! Jeg har vinterferie og i dag har jeg travet en lang tur i Svanninge Bakker. Skønt med frisk luft og motion og skønt at se alle de mange børn der kælkede. Jeg mindedes dengang vores egne børn var små og vi kælkede i timevise for bagefter at komme ind i varmen og få boller og varm kakao. I dag havde jeg ingen børn med på kælk! Og der er heller ingen nybagte boller i dag. Men vores datter kom efter arbejde og det passede med sen frokost – så det blev pandekager – på pandekagedagen.

Opskriften er super nem og efter 30 min. havde jeg 10 pandekager klar. Sundt – Nej! Lækkert – Ja!

Pandekager

Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Antal 10 stk

Ingredienser
  

  • 150 g hvedemel
  • 3 dl mælk
  • 4 æg
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2 tsk sukker
  • 1 knsp salt
  • smør til at stege i

Sådan gør du
 

  • Kom melet i en skål og tilsæt halvdelen af mælken. Pisk med en elpisker til der ikke længere er klumper i.
  • Tilsæt resten af mælken og pisk dejen sammen.
  • Tilsæt æggene et af gangen og pisk indimellem.
  • Tilsæt sukker, salt og vaniljesukker og pisk dejen jævn.
  • Smelt lidt smør på en varm pande og bag pandekagerne gyldne på begge sider. Kom lidt smør på panden mellem hver pandekage.
  • Hold evt. pandekagerne lune i ovnen ved 80 grader indtil du er klar til at servere dem alle.
  • Server pandekagerne med syltetøj, sukker, sirup, is, flødeskum, nutella eller efter smag og behag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering