Første tirsdag efter fastelavn er det international pandekagedag. Og hvem kan ikke lide pandekager! Jeg har vinterferie og i dag har jeg travet en lang tur i Svanninge Bakker. Skønt med frisk luft og motion og skønt at se alle de mange børn der kælkede. Jeg mindedes dengang vores egne børn var små og vi kælkede i timevise for bagefter at komme ind i varmen og få boller og varm kakao. I dag havde jeg ingen børn med på kælk! Og der er heller ingen nybagte boller i dag. Men vores datter kom efter arbejde og det passede med sen frokost – så det blev pandekager – på pandekagedagen.
Opskriften er super nem og efter 30 min. havde jeg 10 pandekager klar. Sundt – Nej! Lækkert – Ja!
Pandekager
Ingredienser
- 150 g hvedemel
- 3 dl mælk
- 4 æg
- 1 tsk vaniljesukker
- 2 tsk sukker
- 1 knsp salt
- smør til at stege i
Sådan gør du
- Kom melet i en skål og tilsæt halvdelen af mælken. Pisk med en elpisker til der ikke længere er klumper i.
- Tilsæt resten af mælken og pisk dejen sammen.
- Tilsæt æggene et af gangen og pisk indimellem.
- Tilsæt sukker, salt og vaniljesukker og pisk dejen jævn.
- Smelt lidt smør på en varm pande og bag pandekagerne gyldne på begge sider. Kom lidt smør på panden mellem hver pandekage.
- Hold evt. pandekagerne lune i ovnen ved 80 grader indtil du er klar til at servere dem alle.
- Server pandekagerne med syltetøj, sukker, sirup, is, flødeskum, nutella eller efter smag og behag.