Morgenmaden for mig, består ofte af skyr med hindbær eller youghurt naturel – men begge dele stiger bare 3 trin på stigen over lækker morgenmad, når der drysses hjemmelavet müsli over.
Det er ikke kun mig der ynder at have denne müsli i skabet. Det samme gør mine børn. Så når jeg laver müsli, laver jeg 3-dobbelt-portion, så kan de få en dåse med hjem hver.
Som de fleste af mine opskrifter – så er denne super nem. Alle ingredienser hældes på bagepladen, blandes rundt og så blot ind i ovnen i 15 min.
Vupti – så er der hjemmelavet müsli.
1 portion rækker til 1 dåse, som på billedet.
Müsli
Ingredienser
- 120 g havregryn
- 3 spsk hørfrø
- 3 spsk sesamfrø
- 3 spsk solskikkekerner
- 70 g hakkede mandler
- 40 g hakkede hasselnødder
- ½ tsk kanel
- ½ tsk kardemomme
- 1 knsp vaniljepulver
- 5 stk friske dadler, skåret i små stykker.
- 4 spsk akacie honning
Sådan gør du
- Alle ingredienser undtagen honningen hældes på en bageplade og blandes rundt og spredes ud.
- Honningen hældes overs i striber
- Sæt bagepladen i ovnen ved 150 grader (alm) i 20 min. Vend rundt i det med en paletkniv 2-4 gange undervejs.
- Tag pladen ud og lad müslien køle af på pladen.
- Opbevar müslien i en lufttæt beholder.