Bløde bamseboller

Bamseboller, fødselsdagsboller, bløde boller, et kært barn har mange navne. Her hos os hedder de bamseboller. De er flotte, luftige og smager skønt – nybagte med koldt smør. Derfor står de i dag på søndagens kaffebord sammen med brombærmuffins med brombær fra egen have. Se opskrift her på bloggen.

Bamsebollerne er nemme at lave og smager skæppe skønt.

Bamseboller

Forb. tid 1 time 30 minutter
Tilb. tid 12 minutter
Antal 15

Ingredienser
  

  • 2 dl mælk Jeg bruger sødmælk
  • 1 dl vand
  • 35 g gær
  • 60 g sukker
  • 2 æg Den ene er til pensling
  • 600 g hvedemel
  • 7 g bageenzym kan udelades
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 8 g salt
  • 50 g smør skåret ud i små stykker

Sådan gør du
 

  • Lun mælken og tilsæt vandet
  • Hæld blandingen i røremaskinens skål
  • Tilsæt sukker og gær og rør til gæren er opløst
  • Tilsæt ægget og rør til det er fordelt i vand/gær og sukker blandingen
  • Tilsæt mel, bageenzym, kardemomme og salt
  • Rør dejen til den er glat og slipper skålens kanter
  • Tilsæt smørret og ælt det ind i dejen til den er flot blank og helt glat.
  • Dæk skålen til med husholdningsfilm og et viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min.
  • Del dejen i 15 dele. Spænd bollerne godt op og form bollerne med hul hånd.
  • Sæt bollerne på 2 plader med bagepapir og lad bollerne efterhæve i 30 min. under husholdningsfilm og et viskestykke
  • Pens bollerne med sammenpisket æg og bag en plade af gangen ved 220 grader i ca. 12 min.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering