Super nem opskrift på flutes der er gode til suppe, forretter eller blot som landgangsbrød eller sandwichbrød til madpakken.
I aftes fik vi en hel ørred (som manden havde fanget) Jeg lavede den i ovnen – fyldte den med masser af lækre krydderurter og citron. Hertil kogte kartofler og hollandaisesovs. Jeg bagte disse flutes som jeg serverede til sammen med hjemmelavet kryddersmør, og et glas koldt hvidvin. – Og tro mig – det vagte begejstring rundt om bordet. Resten af flutesene blev frosset ned til senere brug.
Flutes
Ingredienser
- 3 dl mælk
- 25 g gær
- 3 spsk olie jeg bruger koldpresset rapsolie
- 1½ tsk salt
- 450 g hvedemel
- 8 g bageenzym kan sagtens udelades
- 1 æg til pensling
- sesamfrø/salt & peber/birkes eller lign. til drys
Sådan gør du
- Lun mælken og hæld den i røremaskinens skål
- Opløs gæren i mælken
- Tilsæt olien
- Bland mel, bageenzym og salt og tilsæt i væsken under omrøring
- Ælt til dejen til den er helt er smidig og glat (ca. 6-8 min.)
- Lad dejen hæve i skålen i 45 min.
- Tag dejen ud på et meldrysset b ord og del dejen i 4.
- Form til flutes og lig dem på en bageplade med bagepapir.
- Lad flutesene efterhæve i 30 min.
- Pensl med sammenpisket æg og drys med det du har lyst til. Jeg har brugt hhv. sesamfrø og salt/peber.
- Snit brødene med en skarp kniv men pas på ikke at skære luften ud af brødene. (Et hurtigt skråt snit)
- Bag flutesene v/210° alm. ovn i 13 min.
Noter
Tag bradepanden ud efter 5-6 min. Man kan også bage flutesene på et bagestål som forinden varmes op på samme måde som bradepanden.