Makronmuffins som vi alle husker dem

I min barndom var denne makronmuffins en kendt størrelse. Jeg formoder at det skyldes at den altid smager lækker sød og sprød, men også fordi den er nem og hurtig at lave – den kan fryses ned, og indbyder derfor til at bage mange når man går igang. Og bonus – så holder de sig lækre i flere dage.

I dag aflægger jeg min datter et besøg og jeg kommer aldrig tomhændet, så udover hjemmebagte kiks, så vil kurven i dag også indeholde nybagte makronmuffins.

Normalt ville jeg bage dem i små (lave) muffinforme, men det havde købmanden desværre ikke i dag – så det blev alm. høje papirmuffins.

Makronmuffins

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Antal 10 stk

Ingredienser
  

  • 2 æg
  • 125 g sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk mandelaroma
  • 60 g smeltet smør
  • 60 g hvedemel
  • 60 g knuste makroner
  • 75 g hakket mørk chokolade
  • 50 g hakkede hasselnødder

Sådan gør du
 

  • Pisk æg, sukker, vaniljesukker og mandelaroma til en luftig masse
  • Tilsæt det smeltede smør mens du langsomt pisker videre
  • Vend mel, og knuste makroner i dejen med en dejskraber
  • Vend den hakkede chokolade og de hakkede nødder i
  • Fordel dejen i papirs muffinforme (jeg sætter formene ned i en muffinholder af metal for at de holder faconen)
  • Bag dem ved 180° alm. ovn i 20 min. til de er gyldne
  • Lad dem køle af på en rist

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering