På søndagskaffebordet er der altid nybagt brød og kage. I dag har jeg bagt langtidshævede durumknolde efter John Hornbechs opskrift. Igen nemt, og med et sprødt og smagfuldt resultat.
I går eftermiddag rørte jeg dejen sammen på røremaskinen, og så har den stået i køleskabet til i formiddag, hvor jeg blot hældte dejen ud på bordet, delte dejen i 6 dele og så ind i ovnen i 13 min. Nemt!
På kaffebordet serveres de blot med smør. Men de er også et super godt alternativ til rundstykker lørdag/søndag morgen.
Durumknolde
Ingredienser
- 150 g Manitobamel
- 75 g Landmel
- 50 g Durum mel
- 5 g salt
- 40 g Poppet Durum
- 6 g Optimax Bageenzymer Kan udelades
- 11 g Hvedesur Kan udelades
- 3 g Tørgær
- 6 g Rapsolie
- 220 ml vand
Sådan gør du
Dag 1
- Kom alle tørre ingredienser i røremaskinens skål og bland det godt sammen
- Tilsæt vand og olie
- Rør med langsom hastighed til dejen er blank og smidig og slipper skålens kanter
- Lad dejen hvile 15 min i røreskålen
- Stræk og fold dejen nogle gange
- Kom dejen i en olieret skål eller beholder og sæt den i køleskabet
- Efter et par timer tages dejen ud og foldes 4 gange (nord – syd – øst – vest)
- Sæt dejen tilbage i køleskabet og lad den stå i 12-24 timer
Dag 2
- Tag dejen ud 2 timer før du skal bage
- Imens dejen står og "vågner" op på bordet, varmes ovn og bagestål op til 250 grader (alm.)
- Vend dejen ud på det meldrysset bord.
- Drys durum mel på toppen
- Skær ud i 6 passende stykker og sæt dem på et stykke bagepapir
- Vha, en pizzaspade eller en alm. bageplade, placeres bagepapiret med bollerne nu på bagestålet i ovnen og bager i ca. 15 min.
- Lad bollerne køle af på en rist