Durumknolde

På søndagskaffebordet er der altid nybagt brød og kage. I dag har jeg bagt langtidshævede durumknolde efter John Hornbechs opskrift. Igen nemt, og med et sprødt og smagfuldt resultat.

I går eftermiddag rørte jeg dejen sammen på røremaskinen, og så har den stået i køleskabet til i formiddag, hvor jeg blot hældte dejen ud på bordet, delte dejen i 6 dele og så ind i ovnen i 13 min. Nemt!

På kaffebordet serveres de blot med smør. Men de er også et super godt alternativ til rundstykker lørdag/søndag morgen.

Durumknolde

Forb. tid 18 timer 30 minutter
Tilb. tid 13 minutter
Antal 6 stk

Ingredienser
  

  • 150 g Manitobamel
  • 75 g Landmel
  • 50 g Durum mel
  • 5 g salt
  • 40 g Poppet Durum
  • 6 g Optimax Bageenzymer Kan udelades
  • 11 g Hvedesur Kan udelades
  • 3 g Tørgær
  • 6 g Rapsolie
  • 220 ml vand

Sådan gør du
 

Dag 1

  • Kom alle tørre ingredienser i røremaskinens skål og bland det godt sammen
  • Tilsæt vand og olie
  • Rør med langsom hastighed til dejen er blank og smidig og slipper skålens kanter
  • Lad dejen hvile 15 min i røreskålen
  • Stræk og fold dejen nogle gange
  • Kom dejen i en olieret skål eller beholder og sæt den i køleskabet
  • Efter et par timer tages dejen ud og foldes 4 gange (nord – syd – øst – vest)
  • Sæt dejen tilbage i køleskabet og lad den stå i 12-24 timer

Dag 2

  • Tag dejen ud 2 timer før du skal bage
  • Imens dejen står og "vågner" op på bordet, varmes ovn og bagestål op til 250 grader (alm.)
  • Vend dejen ud på det meldrysset bord.
  • Drys durum mel på toppen
  • Skær ud i 6 passende stykker og sæt dem på et stykke bagepapir
  • Vha, en pizzaspade eller en alm. bageplade, placeres bagepapiret med bollerne nu på bagestålet i ovnen og bager i ca. 15 min.
  • Lad bollerne køle af på en rist

Noter

Man kan med fordel bage med damp de første 4-5 min.: Lad en bradepande varme op sammen med ovnen. Når bollerne sættes i ovnen, hældes 1/2 dl. vand i bradepanden og ovnlågen lukkes hurtigt. Nu opstår der damp. Bradepanden fjernes efter 4-5 min. og dampen lukkes ud.  Der lukkes desuden damp ud et par gange i den resterende ovntid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering