Hvis man trænger for noget sødt 🙂 så er disse nøddetærter lige sagen. En sød lille lækkerbisken. Disse kunne jeg i dag servere på søndagens kaffebord, og de tiloversblevne har jeg frosset ned til en anden god gang.
Nøddetærter
Ingredienser
Mørdej
- 200 g hvedemel
- 65 g flormelis
- 100 g smør blødt
- 1 æggeblomme
- 1,5 spsk vand
Mazarinmasse
- 3 æg
- 300 g marcipan
- 175 g sukker
- 150 g smør
Nøddekaramel
- 150 g hasselnødder
- 100 g smør
- 140 g sukker
- 30 g honning
Pynt
- 150 g chokolade
Sådan gør du
Mørdej
- Bland mel og flormelis og smuldr smørret heri.
- Bland æggeblomme og vand og saml dejen med dette.
- Pak den ind i husholdningsfilm og læg den på køl i 30 min.
- Rul dejen ud og udstik dejen så den passer i formene
- Bag dem "blindt" i 15 min. ved 180° grader (alm.)
Mazarinmasse
- Bland alle ingredienser sammen og fordel massen i de små forme med forbagt dej.
- Bag dem i 20 min. til de er let gyldne
Nøddekaramel
- Hak hasselnødderne groft og kom den i en gryde sammen med de øvrige ingredienser. Lad det koge op i 2 min. og hæld det derefter over kagerne med den bagte mazarinmasse.
- Sæt kagerne tilbage i ovnen og bag dem i 8-10 min. til nøddekaramellen er gylden
- Lad kagerne køle helt af
Pynt
- Smelt chokoladen og fordel den rundt i kanten af kagerne
- Sæt kagerne på køl til chokoladen er stivnet og de er nu klar til servering.
- De holder sig et par dage på køl og kan også fryses ned.