Nøddetærter

Hvis man trænger for noget sødt 🙂 så er disse nøddetærter lige sagen. En sød lille lækkerbisken. Disse kunne jeg i dag servere på søndagens kaffebord, og de tiloversblevne har jeg frosset ned til en anden god gang.

Nøddetærter

Forb. tid 1 time
Tilb. tid 50 minutter
Antal 10 Stk.

Ingredienser
  

Mørdej

  • 200 g hvedemel
  • 65 g flormelis
  • 100 g smør blødt
  • 1 æggeblomme
  • 1,5 spsk vand

Mazarinmasse

  • 3 æg
  • 300 g marcipan
  • 175 g sukker
  • 150 g smør

Nøddekaramel

  • 150 g hasselnødder
  • 100 g smør
  • 140 g sukker
  • 30 g honning

Pynt

  • 150 g chokolade

Sådan gør du
 

Mørdej

  • Bland mel og flormelis og smuldr smørret heri.
  • Bland æggeblomme og vand og saml dejen med dette.
  • Pak den ind i husholdningsfilm og læg den på køl i 30 min.
  • Rul dejen ud og udstik dejen så den passer i formene
  • Bag dem "blindt" i 15 min. ved 180° grader (alm.)

Mazarinmasse

  • Bland alle ingredienser sammen og fordel massen i de små forme med forbagt dej.
  • Bag dem i 20 min. til de er let gyldne

Nøddekaramel

  • Hak hasselnødderne groft og kom den i en gryde sammen med de øvrige ingredienser. Lad det koge op i 2 min. og hæld det derefter over kagerne med den bagte mazarinmasse.
  • Sæt kagerne tilbage i ovnen og bag dem i 8-10 min. til nøddekaramellen er gylden
  • Lad kagerne køle helt af

Pynt

  • Smelt chokoladen og fordel den rundt i kanten af kagerne
  • Sæt kagerne på køl til chokoladen er stivnet og de er nu klar til servering.
  • De holder sig et par dage på køl og kan også fryses ned.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering