Mini tærter med creme og bær

På søndagskaffebordet i dag, stod der mini tærter med creme og bær.
Tærterne er små mørdejstærter, bagt i små metalforme og dernæst fyldt med hjemmelavet creme og pyntet med hindbær og blåbær. En lille fin hapser, når man ikke er den store kagespiser.

Jeg servere altid brød på søndagskaffebordet, og så selvfølgelig lidt kage. Men faktisk er der mest rift efter det grove brød. Hvilket i dag blev til Rustikke boller med rugmel og chiafrø. Opskriften på bollerne finder i her: Rustikke og på engang luftige boller med chiafrø og rugmel

I dag fandt jeg på at lave disse små hapsere. De blev super lækre, og for at jeg ikke skulle stå i køkkenet en halv søndag, så bagte jeg tærterne lørdag eftermiddag. De kan sagtens laves på forhånd, og blot opbevares i en lufttæt beholder.
Cremen lavede jeg i formiddag, og samlede tærterne lige inden de skulle på bordet. Jeg valgte at smøre et lag chokolade på tærterne og lod det størkne for bagefter at fylde creme og bær på. Det gør dog bunden lidt hårdere, hvorfor man evt. istedet kan pynte med det flydende chokolade ovenpå bærene, eller pynte med høvlet chokolade. Kun fantasien sætter grænser.

Mini tærter med creme og bær

Forb. tid 1 time
Tilb. tid 13 minutter
Antal 15 stk

Ingredienser
  

Mørdej

  • 160 g Hvedemel
  • 75 g Smør
  • 50 g Flormelis

Creme

  • 2 Æggeblommer
  • 1 Æg
  • 1,5 spsk Sukker
  • 1,5 tsk Hvedemel
  • 2 dl Mælk
  • ½ tsk Vaniljesukker

Pynt

  • Blåbær
  • Hindbær

Sådan gør du
 

Mørdej

  • Bland mel og flormelis
  • Smuldr smøret heri
  • Tilsæt ægget og saml dejen
  • Læg dejen på køl i 30 min.
  • Rul dejen tyndt ud og udstik 15 stykker vha. en kageudstikker eller et glas. Mine forme måler 6,5 cm i diameter og jeg brugte en udstikker på 8 cm.
  • Smør formene (jeg bruger bagespray, det er syntes jeg er nemt), og lig de udstikkede dejstykker ned og tryk den fast
  • Bag tærterne ved 190° i 13 min.

Creme

  • Pisk æggeblommerne og ægget sammen med sukker og mel i en gryde
  • Opvarm blandingen ved middel varme og tilsæt mælken lidt efter lidt mens du rører rundt
  • Når blandingen koger piskes der hurtigt indtil blandingen har en tyk konsistens
  • Fjern gryden fra varmen og rør vaniljesukker i
  • Lig et stykke husholdningsfilm nelt ned på cremen, så der ikke dannes skorpe, og sæt cremen på køl.

Servering

  • Lig en skefuld creme i hver tærte og pynt med blåbær og hindbær

Noter

Tærtebundene kan sagtens bages dagen før og blot opbevares i lufttæt beholder til dagen efter.
Man kan evt. pensle tærterne med flydende chokolade og lade det størkne inden der fyldes med creme og bær. Et andet alternativ kunne være, at pynte med flydende chokolade oven på bærerne, eller med høvlet chokolade.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering