St.bededagsweekend

Forlænget weekend i anledningen af St. bededag blev til en vandretur med manden min ad Hærvejen, langs Hald sø gennem Dollerup bakker til Skelhøje op over Stanghede, ned gennem Troldeslugten og tilbage til Hald Hovedgård. En super super flot tur i et utroligt vekslende landskab. Vi stødte på turistchefen i Skelhøje som forslog os at lægge turen om, op over Stanghede, fremfor vores oprindelige plan om turen op til Finnerup lade. Et forslag vi er glade for at vi fulgte. Det blev en kanon tur, som er anbefalelsesværdig. Desværre var vejret ikke med os – det småregnede hele dagen. Men vi var klædt fornuftigt på, og humøret var højt.

Vi overnattede i Viborg hvor vi travede forbi Domkirken, gennem Latinerhaven og forbi en buste af Steen Steensen Blicher – gennem Viborgs gader der var festligt pyntede med blomster.

Dagen derpå gik turen til Mønsted Kalkgruber.
Fascinerende, interessant og en helt speciel oplevelse. Det er verdens største kalkgrube og et must at opleve. Begge dage stødte vi på et hav af bord-bænkesæt undervejs som indbyder til medbragte madkurve.

Vores madpakker bestod af salat, æg, tomater, agurk, tun, og hytteost. Men jeg havde også bagt pølsehorn som var super til at gnave af i en af vores pauser undervejs.

Ovenpå to super interessante dage og med nogle kilometer i benene, var det rart at komme hjem og holde søndagskaffe som vanligt i dag.
Vores datter er på weekendjob – så hende ser vi først i morgen, men vores søn kom til kaffe og aftensmad og formiddagen i dag gik derfor i køkkenet med at bage. Der er ikke noget som at bage – det er afstressende, det er hyggeligt og det er super skønt at bage til alle dem der virkelig værdsætter godt hjemmebag.

Jeg har i dag bagt gulderodsboller med chiafrø.

De smager så vidunderlig godt og de bliver ualmindelig svampede. De er bare et hit HVER GANG.

Jeg serverede dem lune med smør og grubeost, ost som er lagret i Mønsted kalkgruber, ved en konstant temperatur på 8 grader og med en luftfugtighed på 98%.

Da jeg altid har såvel brød som kage på søndagskaffebordet, bagte jeg i dag vaniljemuffins med nutella. Svampede og med dejlig smag af vanilje. Toppen med nutella der er nærmest sprød indtil man bider i den og får en lille smule flydende nutella frem. Mums de er gode. De er ufattelig nemme og lave – og det tager ingen tid. Jeg har frosset de fleste ned, så er der til at datteren kan få nogle med hjem, og til når der kommer uventede gæster – eller man bare får en ustyrlig trang til en muffin 🙂

Vaniljemuffins med nutella

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Antal 12 stk

Equipment

  • El-pisker

Ingredienser
  

  • 100 g blødt smør
  • 150 g sukker
  • 8 g vaniljesukker
  • 2 æg
  • 200 g hvedemel
  • 6 g bagepulver
  • 1 dl mælk
  • 12 tsk nutella

Sådan gør du
 

  • Pisk smør, sukker og vaniljesukker luftigt
  • Tilsæt æggene et af gangen og pisk godt
  • Bland mel og bagepulver og sigt det i dejen
  • Vend det forsigtigt rundt med en dejskraber skiftevis med at mælken tilsættes. Pas på ikke at slå luften ud af dejen.
  • Fordel dejen i 12 muffinforme. Jeg sætter papirsforme i min muffin-metalform.
  • Fordel 1 tsk nutella ovenpå hver muffin og lav cirker i nutellaen med en kødnål eller lign.
  • Bag dem i ovnen i ca. 16-17 min. ved 185 grader varmluft til du kan stikke en kødnål i uden at der hænger dej ved.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering