Solen skinner, temperaturen har sneget sig op over 15 grader, og vores datter er på vej hertil til søndagskaffe. I dag er det mors dag men jeg må i dag nøjes med at se den ene af mine to skønne unge mennesker. Sønnike skal i dag indløse sin julegave fra sin søster – nemlig en byvandring i Søren Kirkegaards fodspor – rundt i København. Men vi glæder os til at se ham i den kommende uge og høre om hans oplevelser.
”Thi det store er ikke at være Dette eller Hiint; men at være sig selv, og dette kan ethvert menneske, naar han vil det”.
(Søren Aabye Kierkegaard)
Til søndagskaffebordet har jeg bagt Boller med solsikkekerner og hørfrø – lækre store luftige boller, samt rabarbermuffins med marcipan og nyplukkede rabarber fra haven. Mums de er lækre.
Muffins er super nemme at lave og det tager ingen tid – og de kan varieres i det uendelige.
I dag har jeg skåret marcipan i tern og puttet 3-4 stykker ned i hver muffins, sammen med 4-5-6 stykker rabarber. Jeg har drysset med perlesukker inden jeg kom dem i ovnen.
Tip: For at få så luftige muffins som muligt, piskes æg og sukker luftigtig og melet vendes dernæst blot i med en dejskraber – forsigtigt for ikke at slå luften ud af dejen.
Rabarberne i haven vokser helt vildt lige nu – og jo mere man plukker jo mere vokser de, så tøv ikke med at gøre brug af dine rabarber. Har du ikke rabarber i haven, købes de hos købmanden eller ved vejboderne.
Rabarbermuffins
Ingredienser
- 2 Æg
- 100 g Sukker
- 0,4 dl Olie
- 3/4 dl Mælk
- 145 g Mel
- 1¼ tsk Bagepulver
- 80 g Marcipan skåret i tern
- 150 g Rabarber skåret i stykker på 1-2 cm.
- Perlesukker til drys
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 150° (varmluft)
- Pisk æg, sukker og vaniljesukker hvidt, skummende og luftigt
- Tilsæt olie og mælk
- Bland mel og bagepulver og sigt det i dejen og vend det forsigtigt med en dejskraber
- Fordel dejen i 12 muffinforme. Jeg bruger papirsforme som jeg har sat ned i min metal muffinform der passer til 12 muffins. Hvis du ikke har sådan en, så kan du sætte 2 papirsforme indeni hinanden. OBS – det skal være de store muffinforme.
- Put 3-4 stykker marcipan og 5-6 stykker rabarber ned i hver og tryk dem let ned i dejen
- Drys med perlesukker
- Bag dem i ovnen i ca. 18-20 min. Hold øje – ikke alle ovne varmer ens.