Sommer og sol bringer tørsten frem og hvad er mere lækkert end et glas iskaffe. Jeg har prøvet til af nogle omgange, for at finde den helt rigtige kombination og mængde af kaffe og sødme – og er nu nået frem til en opskrift der sidder lige i skabet! Den er simpel og meget nem at lave.
Jeg koger kaffe, vand, sukker og vanilje til en kaffesirup og sætter på køl. Når jeg vil servere et glas iskaffe, er det blot at fylde et glast med isterninger og hælde 1 dl. kaffesirup i glasset samt 2 dl. kold mælk. Vupti så har du den lækreste iskaffe.
Kaffesiruppen holder sig frisk i køleskabet i ca. 1 uge.
Iskaffe
Equipment
- En gryde
Ingredienser
- 14 tsk Nescafé gold
- 8 dl Vand
- 1 tsk Vaniljepasta
- 50 g Sukker
- 50 g Brun farin
Sådan gør du
Kaffesirup
- Hæld alle ingredienser i en gryde – pisk det sammen og lad det koge op.
- Kog det dernæst i 12 min.
- Hæld kaffesiruppen på en flaske og sæt den i køleskabet
Server et glas iskaffe
- Fyld et glas med isterninger (på billedet har jeg brugt 4 stk.)
- Hæld 1 dl. kaffesirup i glasset
- Hæld 2 dl. mælk i glasset og rør rundt