Aftensmaden stod på helstegt kylling på grillen, nye kartofler og melonsalat. Dertil besluttede jeg mig for at bage et brød. Et brydebrød med ost og hjemmelavet pesto. Det lyder mere kompliceret end det er😊
Jeg bagte brødet i en springform og faktisk er det der tager længst tid – hævetiden.
Se med her:
Brydebrød med ost og pesto
Ingredienser
- 2 dl lun mælk
- 25 g gær
- 25 g smeltet smør
- 1 æg
- 1 tsk sukker
- 1/2 tsk salt
- 350 g hvedemel
Pesto
- 1/2 dl olivenolie
- 1 lille håndfuld frisk persille
- 2-3 fed hvidløg
- 25 g parmasanost eller Grana ost
- 2 Kugler mozzarellakugler
Pensling og pynt
- 1 æg til pensling
- sesamfrø til drys
Sådan gør du
- Opløs gæren i mælken og tilsæt de øvrige ingredienser til dejen. Ælt dejen godt igennem. Dejen må godt være lidt klistret. Sæt dejen til hævning 1 time, tildækket og et lunt sted.
- Blend alle ingredienserne til pestoen, pånær mozzarella kuglerne som du blot skærer i små stykker.
- Rør de fleste af mozzarella stykkkerne sammen med pestoen.
- Rul dejen ud og skær den ud i 8 stykker.
- Fordel pestoen på de 8 stykker, luk stykkerne godt sammen og tril til en bolle.
- Placer bollerne i en smurt springform beklædt med bagepapir i bunden.
- Lad brødet hæve tildækket i 20 min.
- Pensl brødet med æg og drys med sesamfrø og de resterende små stykker mozzarella.
- Bag brødet i 20-25 min. ved 200° (alm.)
- Lad brødet køle af på en rist.