Når du vil forkæle din familie.
Når du vil forberede dessert i god tid.
Når du vil ha dessert med på picnic, på tur, i byen eller lign.
– så er disse små cheesecake dessert i muffinsforme det perfekte valg.
Mine børn kommer hjem til søndagskaffe hver søndag – det er den skønneste tradition, og som vi startede den dag de flyttede hjemmefra.
Hver søndag mødes vi til eftermiddagskaffe, og som regel bliver de og spiser med til aften. For nogle uger siden, havde jeg lavet disse desserter lørdag aften, lækkert og nemt og skulle ikke bruge en masse tid i køkkenet mens de unge mennesker var her om søndagen.
Men de er som sagt også et oplagt valg hvis man skal medbringe kage og/eller dessert når man skal på tur.
Så næste gang jeg skal afsted på picnic så bliver disse en del af picnic kurven.
Små cheesecake desserter
Ingredienser
- 75 g digestive kiks
- 30 g smør smeltet
- 150 g smørreost naturel
- 50 g sukker
- 1 æg
- 1/2 tsk vaniljeekstrakt
- 1/2 spsk citronsaft
- 3/4 spsk mel 8 g
- 90 g cremefraiche
- bær til pynt
Sådan gør du
- Tag smørreost, æg og cremefraiche ud af køleskabet så det opnår stuetemperatur
- Knus kiksene enten i en foodprocessor eller i en plastpose og vha. en kagerulle
- Bland de knuste kiks med det smelte smør og rør godt rundt.
- Sæt 6 papirmuffinforme i en fast metal muffinform
- Fordel blandingen i 6 muffinforme og pres det god sammen vha. bagsiden af en barneske. Sørg for at overfladen er glat. Derved opnås den flotte lige linje mellem bund og osteblandingen.
- Pisk smørreosten luftig ved mellem hastighed på din el-pisker
- Tilsæt dernæst lidt efter lidt sukkeret, mens du fortsat pisker til du har opnået en ensartet blanding
- Tilsæt ægget og pisk igen til en ensartet masse
- Tilsæt vaniljeekstrakt, citronsaft og mel og pisk igen til en ensartet masse
- Tilsæt cremefraichen og pisk kun lige til det er helt fordelt
- Fordel nu cremen oven på kiksebundene og ryst metalformen så overfalden bliver glat og uden luftbobler
- Bag nu kagerne i ovnen i 15 min. ved 160°
- Tag dem ud og lad dem køle af, og sæt dem så på køl til næste dag.
- Før servering, pynter du med f.eks. et jordbær, lidt blåbær, lidt ribs eller hvad du har lyst til.