En lækker, hurtig og nem sommerkage der tilmed ser super flot ud.
Kagen består af en mandelbund, bagt i en springform. Oven på pyntes bunden med pisket fløde vendt med vaniljesukker, og øverst en masse lækre friske bær. Her har jeg pyntet kagen med jordbær, hindbær og blåbær. Sluttelig har jeg drysset hakket mørk chokolade over som prikken over i’et.
En kage der omkranser begrebet af dejlig dansk sommer.
Sommerkage
Equipment
- Springform 24 cm.
Ingredienser
Nøddebund
- 4 æggehvider
- 2 dl sukker
- 200 g mandler fintmalede
- 70 g smør smeltet og afkølet
- 1 tsk hvedemel
Fløde og pynt
- 1/2 l fløde
- vaniljesukker
- frisk frugt f.eks. jordbær, hindbær, blåbær og ribs
- 50 g chokolade hakket
Sådan gør du
- Pisk æggehviderne stive og tilsæt 1 spsk sukker af gangen mens du stadig pisker. Piske til massen er tyk og skinnende.
- Vend forsigtigt mandler og smør i
- Smør en springform (24 cm) med smør og læg bagepapir i bunden
- Hæld dejen i formen og bag den ved 180° i ca. 25 min. midt i ovnen.
- Lad bunden køle af før den vendes ud af formen og over på et serveringsfad.
Fløde og pynt
- Pisk fløden til en blød skum og smag til med vaniljesukker
- Fordel det ud over kagebunden og top med de friske bær
- Pynt til slut med hakket chokolade