Bløde, svampede skønne rosinboller med en svag duft og smag af kardemomme, fandt i søndags vej til søndagskaffebordet.
Jeg serverede dem lune med koldt smør og selvom min datter syntes at man føler sig snydt når man opdager at det er rosiner og ikke chokolade der gemmer sig i bollerne, så gled de nu alligevel ned ganske uden problemer 😊😊
De er også lækre dagen efter og de kan sagtens fryses ned og lunes en anden dag, hvor det skal være lidt nemt.
Rosinboller
Equipment
- Røremaskine
Ingredienser
- 80 g smør
- 2,5 dl mælk
- 25 g gær
- 50 g sukker
- 2 æg
- 1/2 tsk kardemomme
- 1 nip flagesalt
- 470 g hvedemel
- 150 g rosiner
Sådan gør du
- Smelt smørret i en gryde
- Tilsæt mælken og tag gryden af så snart det hele er lunken
- Hæld det over i røremaskinens skål og opløs gæren heri
- Tilsæt sukker og rør til det er opløst
- Tilsæt 1 æg og rør rundt (det andet skal bruges til pensling)
- Tilsæt kardemomme og salt og rør rundt.
- Tilsæt melet lidt af gangen mens røremaskinen kører på laveste trin
- Rør dejen i ca. 7-10 min til dejen slipper skålens kanter og er flot blank
- Tilsæt rosinerne og rør kun til de netop er blandet i dejen.
- Sæt husholdningsfilm over skålen og dæk med et viskestykke og lad nu dejen hæve 1 time ved stuetemperatur
- Del nu dejen i 12 klumper. Tril dem til boller og lig dem i en bradepande med bagepapir. Der skal være plads til at de hæver.
- Dæk bradepanden til som du gjorde med skålen og lad bollerne efterhæve 30 min.
- Pensl bollerne med et sammenpisket æg og bag bollerne i ca. 10 min. V/220 grader (varmluft)