Små lækre rugbrødssnack med chokolade er lækre som en formiddagssnack på jobbet, når du bliver små-sulten om eftermiddagen, eller blot fordi du vil forkæle dig selv eller dine kære lidt. Mums de er lækre.
Jeg håber du syntes det samme.
Du kan med fordel lave en dobbelt portion og fryse dem ned i små portioner. Snup en pose med direkte fra fryseren på vej ud af døren om morgenen.
Kuglerne placeres med ca. 6-8 stykker på en plade med god plads i mellem, idet de flyder lidt ud i ovnen
Choko-rugbrødssnack
Equipment
- Røremaskine
Ingredienser
- 200 g rugmel
- 18 g nem Sur Kan udelades
- 60 g rugkerner
- 60 g knækkede hvedekerner
- 80 g solsikkekerner
- 60 g hørfrø
- 10 g maltmel Alternativt 12 g flydende malt
- 3,5 dl vand
- 20 g gær
- 10 g salt
- 150 g chokolade (60%) hakket
- 200 g mandler smuttede og hakkede
Sådan gør du
- Opløs gær i vandet og tilsæt kerner, frø, salt, nem sur og mel.
- Lad røremaskinen køre ca. 10 min. ved lav hastighed til al melet og kernerne her absorberet det meste af vandet.
- Tilsæt chokolade og rør rundt.
- Form kugler af dejen vha. 2 våde spiseskeer, og vend kuglerne i de hakkede mandler.
- Sæt kuglerne på 2 bageplader med bagepapir.
- Lad dem hæve lunt i et par timer.
- Bag en plade af gangen v/200° i ca 15. min.
Kan man erstatte nem sur med hvede sur? Eller bruge lidt af sin rugbrøds surdej?😁
Hej Anne
Jeg ville ikke erstatte Nemsur med hvedesur. Nemsur giver en helt anden smag.
Jeg bruger udelukkende Nemsur når jeg bager rugbrød så om du kan erstatte det med dit rugbrødssurdej ved jeg ikke, men det vil jeg da tro.
Hej.
Tror du man kan bruge hvede sur istedet for rug sur?
Eller måske en skefuld rugbrøds surdej ?
Hej Anne
Jeg tænker godt du kan bruge lidt af dit rugbrødssurdej, men jeg har ikke prøvet. Jeg bruger udelukkende Nemsur og hvedesur når jeg bager 🙂