Forleden søndag havde jeg lavet butter chicken til aftensmad, og dertil serverede jeg nybagte naanbrød. Mums det var godt. Og det var super let og en meget anderledes måde at bage på, idet brødet ikke bages i ovnen men steges/bages på panden.
Dejen er super nem at arbejde med. Du skal ikke være bekymret for at kaste dig ud i at prøve at bage naan brød selv. Når du har smagt disse køber du aldrig vaccum pakkede naanbrød hos købmanden igen 🙂
Naanbrød
Ingredienser
- 1/2 dl vand lunken
- 2 tsk sukker
- 25 g gær
- 2 dl mælk
- 2 dl græsk yoghurt
- 1/2 dl olie
- 2 fed hvidløg
- 550 g hvedemel
- 1 tsk salt
- olie til at stege dem i
Sådan gør du
Dejen
- Opløs gæren i vandet og tilsæt sukker
- Lun mælken og tilsæt den sammen med yoghurt, olie, hvidløg mel og salt.
- Lad røremaskinen ælte dejen godt sammen i 8-10 mi. til den er blank og fin.
- Hæld dejen i en skål med lidt olie i og dæk skålen med et viskestykke.
- Lad dejen hæve 1 time.
Bagning
- Hæld dejen ud på et meldrysset bord og del dejen i 12 stykker
- Form hvert stykke et fladt brød ca. 20 cm. lang og 3-4 mm. tyk. De trækker sig sammen på panden og hæver op.
- Varm en pande godt op. Kom lidt olie på panden og dernæst et brød.
- Når brødet er bolet godt og vendes brødet og bages færdig på den anden side Det tager ca. 1 min. på hver side
- De færdige brød holdes varme i et viskestykke der lukkes rundt om brødene.
Noter
Når de er tøet op, varmes de nogle minutter i en varm ovn.