Hindbær cheesecake

I sidste uge serverede jeg en hindbær cheesecake. Super lækker og fint afstemt med sødme.
Jeg valgte at lave den i en 18 cm. springform, men vil fremadrettet lave den i en 20 cm. form. Dette fordi jeg syntes den blev lidt for høj.

Jeg valgte at pynte kagen med knus digestive kiks og mandelsplitter, samt lidt guldstøv. Men her er der frit valg. Jeg bruger ofte også hakket hvid chokolade som egner sig fint hertil.

Cheesecake er super til når man skal have gæster for den skal helst laves dagen i forvejen så den får lov at stå og sætte sig. Og man har ofte mange andre gøremål inden gæsterne kommer, så derfor er cheesecake et super valg, foruden at det smager super skønt. Cheesecake kan laves på et hav af forskellige måder og varieres i smag som man ønsker det.
Følg årstiderne – brug rabarber når der er sæson for det, jordbær når de er bedst midt på sommeren, brombær når efteråret melder sin ankomst osv. osv.

Jeg havde hindbær i fryseren og jeg elsker hindbær cheesecake, så derfor blev det den jeg kastede mig over sidste weekend. Se med her.

Hindbær cheesecake

Antal 8 personer

Ingredienser
  

Bund

  • 175 g digestive kiks
  • 85 g smør smeltet

Hindbær-ostecreme

  • 5 blade husblads
  • 1/2 citron saften derfra
  • 175 g hindbær
  • 110 g sukker
  • 1/2 vaniljestang kornene derfra
  • 200 g flødeost naturel
  • 3 dl fløde

Gelé

  • 2 blade husblads
  • 100 g hindbær
  • 1,5 dl vand
  • 50 g flormelis

Pynt

  • Digestive, knuste
  • Mandelsplitter
  • Guldstøv

Sådan gør du
 

Bund

  • Knus kiksene i en frysepose vha. en kagerulle
  • Hæld de knuste kiks over i en skål og tilsæt smeltet smør og bland det godt sammen.
  • Beklæd en 20 cm. springform med bagepapir i bunden og med kageplast rundt langs kanten.
  • Fordel kikseblandingen i bunden og pres det godt sammen. Glat med bagsiden af en ske.
  • Sæt bunden på køl.

Hindbær-ostecreme

  • Lig husblads i en skål med koldt vand i 10 min.
  • Hindbær og citronsaft varmes op til kogepunktet i en gryde. Lad den tomme vaniljestang koge med.
  • Vrid husbladsene fri for vand og put det i gryden og lad det smelte.
  • Tag gryden af varmen og si hindbærmassen så du kun har saften tilbage.
  • Ost, sukker og vaniljekorn piskes sammen i en skål
  • I en anden skål piskes fløden til let flødeskum.
  • Når hindbærsaften er kølet af (lillefingervarm), tilsættes den til osteblandingen og det piskes hurtigt sammen.
  • Vend nu flødeskummet i osteblandingen, og hælde det hele over kiksebunden.
  • Sørg for at glatte overfladen (vha. bagsiden af en ske)
  • Sæt kagen på køl i minimum 3 timer.

Gelé

  • Lig husblads i blød i koldt vand i 10 min.
  • Hindbær og vand bringes i kog i en gryde.
  • Tag gryden af varmen og tilsæt flormelis.
  • Vrid husbladsen fri for vand og put det i gryden hvor det opløses.
  • Hæld det hele gennem en si så du kun har saften tilbage.
  • Lad saften køle ned til det har stuetemperatur.
  • Når saften er kølet ned til stuetemperatur og kagen har stået på køl i min. 3 timer, hældes saften over kagen ved at hælde hen over bagsiden af en ske.
  • Sæt kagen på køl til gelén er stivnet. Den kan med fordel stå til næste dag.
  • Ved servering fjernes bund og sider, og kageplast og kagen serveres på et fad.

2 thoughts on “Hindbær cheesecake

    1. Hej Ida
      Du kan sagtens bruge frosne hindbær – det gør jeg også ofte – se min beskrivelse/tekst på opslaget over opskriften.
      Rigtig god fornøjelse – denne cheesecake er bare skøn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering