Valnøddeboller

Valnøddeboller har efter min mening, lidt en smag af efterår. Smager skønt med en skive ost og en god kop kaffe.
Jeg elsker at bage langtidshævet brød, og ofte er det jeg laver koldhævet. Det er nemt og bekvemt. Jeg laver dejen dagen før jeg skal bruge den, og kan dermed nemt og uden en masse arbejde inden jeg skal dække kaffebord, bage nybagt brød.
Disse valnøddeboller faldt i god jord hos familien. Vi er glade for godt brød og ostebord, og hertil er valnøddebollerne helt perfekte.
For variationen kan man tilsætte tørrede tranebær som sammen med valnødderne giver et super fint match.
Jeg håber du har lyst til at prøve at bage disse boller, og fortæl mig gerne om dine erfaringer.
Rigtig god fornøjelse.

Valnøddeboller

Antal 9 stk

Ingredienser
  

  • 1/2 L lunken vand
  • 5 g gær
  • 525 g hvedemel med højt protein indhold
  • 100 g grahamsmel
  • 10 g bageenzymer kan undlades
  • 1 tsk salt
  • 150 g valnødder grofthakkede
  • 1 æg til pensling

Sådan gør du
 

Dag 1

  • Opløs gæren i vandet i røremaskinens skål, og tilsæt de to slags mel og rør til dejen er ensartet.
  • Lad dejen hvilke 1/2 time i skålen, tildækket
  • Tilsæt salt og lad røremaskinen røre dejen til den er blank og smidig (ved mellem hastighed).
  • Tilsæt til valnødderne og rør kort rundt til de er fordelt.
  • Hæld dejen i en skål/beholder med låg og lad dejen hæve 2-3 timer på køkkenbordet.
  • Stil skålen/beholderen i køleskabet og lad den koldhæve i ca. 12-15 timer

Dag 2

  • Hæld dejen ud på et meldrysset bord og brug en dejspatel med lidt kold vand på, til forsigtigt at folde dejen 3-4 gange ind over sig selv, så den dermed spændes op
  • Skær dernæst vha. spartlen, dejen ud til 9 boller som lægges på et stykke bagepapir.
  • Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag bollerne i ovnen ved 220 grader varmluft, gerne på et bagestål hvis du har det, ellers blot på en alm. bageplade.
  • Lad bollerne køle af på en rist

Noter

Inspiration fra Valdemarsro

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering