En lækker sprød småkage med sukkerkant og med en frisk smag af citron og vanilje. De er nemme at lave. Jeg laver dejen dagen i forvejen og næste dag er det nemt at pensle rullerne med æggehvide og trille dem i perlesukker, skære dem ud og bage dem.
Opbevar kagerne i en lufttæt dåse. De holder sig friske og sprøde længe – og sikkert længere end du vil nå at opdage, før de allerede er spist 🙂
Min niece sagde i går til mig: “Moster det her er de bedste småkager jeg nogensinde har smagt”, og det må siges at være en ros der er til at tage at føle på.
Vil du også smage de bedste småkager – så kig med her.
Jeg har en anden opskrift på håkonskager, her på bloggen. Den ligner til forveksling, men her er tilsat citron og ændret lidt på mængden af formelis og marcipan.
Håkonskager med citron
Equipment
- Foodprocessor
Ingredienser
Dej
- 2 stk vaniljestænger
- 150 g flormelis
- 400 g smør
- 200 g marcipan
- 2 stk citroner fintrevet skal
- 500 g hvedemel
Pynt
- 1 æggehvide
- perlesukker
Sådan gør du
- Flæk vaniljestængerne og skrab kornene ud, og fordel dem med flormelis.
- Hæld alle ingredienser til dejen i en foodprocesser og og rør det sammen ved lav hastighed til en ensartet masse.
- Del dejen i to dele og rul til to lange runde ruller. Pak dem ind i cellonfan og lig dem i køleskabet til næste dag.De kan sagtens bages samme dag, skal blot ligge i køleskabet min. 2 timer.
- Tag rullerne ud af køleskabet og pensl dem med æggehvide og rul dem i perlesukker.
- Skær småkagerne ud i ca. 1/2 cm. tykkelse og læg dem på en bageplade med bagepapir, Jeg har 20 stk på hver plade, og får 6 plader ud af denne portion.
- Bag hver plade i ovnen ved 170 grader (varmluft) i 9 min. til de er gyldne i kanten.
- Lad kagerne køle helt af på en bagerist, før de opbevares i lufttæt beholder.