Jeg har i dag bagt de lækreste små brød med krydderurter og ost. Super lækre som madbrød, kuvertbrød eller istedet for flutes, til tapas eller lign.
På søndagskaffebordet i dag fik vi ost og pølse til disse brød. De smagte skæppe skønt og duftede vildt godt.
De er tilmed nemme at lave – så what’s not to like !
Se opskriften herunder. Jeg lavede 10 små brød men kunne også have været formet til 2-3 store flute eller til boller. Kun fantasien sætter grænser.
Jeg rørte dejen på min røremaskine, hvilket jeg stort set altid gør. Det giver en luftig og meget smidig dej. Jeg benytter stort set også altid bageenzymer i mine brød, hvilket jeg også har gjort i disse, men det er ikke en nødvendighed. Bageenzymer gør blot brødet mere luftigt og hjælper til en mere sprød skorpe.
Jeg har også brugt damp i ovnen de første 5-7 min. Se hvordan i opskriften.
Kan du lide brød med smag af ost og krydderier så tøv ikke med at prøve disse, og vær ikke bange for at eksperimentere med dine krydderier.
Små brød med ost og urter
Equipment
- Røremaskine
Ingredienser
- 2 dl lunken vand
- 25 g gær
- 2 dl yoghurt naturel
- 2 tsk salt
- 1 spsk dijon sennep
- 3 spsk rapsolie
- 125 g revet emmentaler ost
- 2 håndfulde finthakket ruccolasalat
- 2 håndfulde finthakket timian eller 2 tsk tørret timian
- 150 g durummel
- 450 g pizzamel eller tipo 00
- 9 g bageenzym
Sådan gør du
- Opløs gæren i vandet i røremaskinens skål
- Tilsæt yoghurt, salt, sennep og 2 spsk olie samt ost og rør rundt
- Tilsæt salat, timian, durummel og bageenzym og rør rundt
- Tilsæt pizzamel lidt efter lidt mens røremaskinen kører
- Lad røremaskinen kører 6-8 min. ved lav hastighed og 4-5 min. ved høj hastighed til dejen er glat og smidig og slipper skålens kanter
- Hæld dejen over i en meldrysset skål og hæld 1 spsk olie ud over dejen. Sæt låg på skålen og lad dejen hæve 1 time.
- Hæld dejen ud på et meldrysset bord og ælt den en lille smule til olien er fordelt i dejen.
- Del dejen i 10 stykker ( Jeg vejer altid min dej af) og form dem til små brød
- Sæt brødene på 2 bageplader med bagepapir. Dæk dem til med et fugtigt klæde og lad dem efterhæve i 20-30 min.
- Varm ovnen op til 200° (varmluft) med en bradepande i bunden.
- Når brødene har efterhævet, ridses de med en skarp kniv, sprøjtes eller pensles med vand og drysses med lidt durummel.
- Sæt de to plader i ovnen.
- Hæld 1 dl. vand i bradepanden og luk ovnen med det samme. Sæt et viskestykke hen over udluftningshullerne i ovnen.
- Efter 5 min. tages bradepanden ud igen og viskestykket fjernes fra udluftningshullerne.
- Bag brødende yderligere 15 min. Efter 10 min. åbnes ovnlågen kortvarigt igen så dampen lukkes ud.
- Når brødene er færdige, gyldne og sprøde tages de ud og køler af på en rist.