Sødmælksfranskbrød

Oftest bager jeg koldhævet brød, eller brød med en dej der indeholder hvedesur (alternativ til surdej).
I dag har jeg bagt sødmælksfranskbrød – i forme. En helt anden type dej. Ingen damp, ingen bagestål, men unægtelig nemt og lækker og en nem og hurtig arbejdsgang.

Sødmælksfranskbrød

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 1 time 25 minutter
Antal 2 stk

Equipment

  • Røremaskine

Ingredienser
  

  • 7 dl sødmælk
  • 50 g gær
  • 4 tsk sukker
  • 2 tsk salt
  • 1 kg mel
  • 20 g bageenzzymer kan undlades
  • 50 g smør blødt

Sådan gør du
 

  • Lun mælken og hæld den i røremaskinens skål
  • Opløs gæren heri
  • Tilsæt resten af ingredienserne
  • Rør dejen ca. 8 min ved middel hastighed og 2 min. ved høj hastighed til dejen er ensartet og blank.
  • Sæt husholdningsfilm over skålen og læg et viskestykke over.
  • Lad dejen hæve 1/2 time
  • Hæld dejen ud på bordet og del den i to.
  • Træk dejen lang og fold den tre gange. Og form den til et brød.
  •  Læg brødene i forme (30x10x10) og læg husholdningsfilm og et viskestykke over
  • Lad brødene hæve 30 min.
  • Pensl brødene med mælk og rids dem.
  • Bag brødene ved 180 grader varmluft i 20-25 min. til de er flotte gyldne.
  • Tag forsigtigt brødene ud af formene og lad dem køle af på en rist.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering