Oftest bager jeg koldhævet brød, eller brød med en dej der indeholder hvedesur (alternativ til surdej).
I dag har jeg bagt sødmælksfranskbrød – i forme. En helt anden type dej. Ingen damp, ingen bagestål, men unægtelig nemt og lækker og en nem og hurtig arbejdsgang.
Sødmælksfranskbrød
Equipment
- Røremaskine
Ingredienser
- 7 dl sødmælk
- 50 g gær
- 4 tsk sukker
- 2 tsk salt
- 1 kg mel
- 20 g bageenzzymer kan undlades
- 50 g smør blødt
Sådan gør du
- Lun mælken og hæld den i røremaskinens skål
- Opløs gæren heri
- Tilsæt resten af ingredienserne
- Rør dejen ca. 8 min ved middel hastighed og 2 min. ved høj hastighed til dejen er ensartet og blank.
- Sæt husholdningsfilm over skålen og læg et viskestykke over.
- Lad dejen hæve 1/2 time
- Hæld dejen ud på bordet og del den i to.
- Træk dejen lang og fold den tre gange. Og form den til et brød.
- Læg brødene i forme (30x10x10) og læg husholdningsfilm og et viskestykke over
- Lad brødene hæve 30 min.
- Pensl brødene med mælk og rids dem.
- Bag brødene ved 180 grader varmluft i 20-25 min. til de er flotte gyldne.
- Tag forsigtigt brødene ud af formene og lad dem køle af på en rist.