Lækker svampet mazarinkage som smager skæppe skønt til en kop kaffe, men kagen kan også bruges som en kagebund pyntet med friske frugter. I kagen er der hvid chokolade og man kan også vælge at pynte kagen med tynde striber af smeltet hvid chokolade, og dekoreret med lidt friske jordbær. Mulighederne er mange, og kun fantasi og smag sætter grænserne.
Mazarinkage
Equipment
- El-pisker
- Springform 18 cm
Ingredienser
- 125 g smør
- 125 g hvid chokolade
- 2 æg
- 50 g sukker
- 1,5 dl mandelmel
- 1 spsk kartoffelmel
Sådan gør du
- Smelt smør og chokolade for svag varme under omrøring, og sæt det til afkøling
- Pisk æggeblommer og sukker lys og luftig
- Pisk æggehviderne stive
- Pisk den afkølede smør og chokolade blanding til en ensartet masse
- Pisk smør og chokoladeblandingen sammen med æg og sukker blandingen
- Tilsæt mandelmel og kartoffelmel og piske det hele sammen
- Vend forsigtigt æggehviderne i
- Hæld dejen i en 18 cm. springform beklædt med bagepapir
- Bag kagen ca. 30 min. ved 160°
- Lad kagen svale af i formen.
- Kagen pyntes når den er kølet helt af.