Bagels

Sidste søndag kogte og bagte jeg bagels til brug for madpakkerne. De er lavet på hvede- og fuldkornsmel. Et lækkert alternativ til alm. sandwich. Smager godt og ser dekorative ud – husk vi spiser også med øjnene. Opskriften får du her.

Bagels

Antal 8 stk

Ingredienser
  

  • 2 dl kogende vand
  • 1 dl mælk
  • 20 g gær
  • 2 tsk sukker
  • 1 æg sammenpisket
  • 375 g hvedemel
  • 75 g fuldkornshvedemel
  • 1 tsk salt
  • 8 g optimax bageenzym
  • 20 g smør smeltet

Pynt

  • Sesamfrø og birkes

Sådan gør du
 

  • Bland vand og mælk
  • Opløs gær og sukker heri (tjek at temperaturen på mælk/vand blandingen er max 35 grader)
  • Tilsæt det sammenpiskede æg
  • Bland hvedemel, fuldkornsmel, salt og bageenzym og tilsæt det
  • Tilsæt det smeltede og afkølede smør
  • Ælt det hele til en smidig dej og lad dejen hæve tildækket i 1½ time.
  • Del dejen i 8 dele og tril dem til boller.
  • Lad bollerne efterhæve 15 min.
  • Tryk bollerne flade (1-1,5 cm) og lav et hul i midten på 2-3 cm med fingeren
  • Læg dine bagels på en bageplade med bagepapir og dæk dem med et viskestykke og lad dem efterhæve i 20 min.
  • Kog dem i en gryde – 1 af gangen i 1 minut. Vend dem efter 30 sek. Brug en hulske.
  • Efterhånden som du tager dem op af gryden drypper du dem godt af og lægger dem tilbage på bagepladen med bagepapir.
  • Når de alle er kogte, pensles de med sammenpisket æg og bages i ovnen v/200° varmluft i ca. 20 min. Hvis de under bunden ikke føles så færdige som toppen, så vend dem og giv dem et par minutter mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering