Mens vi drømmer om Grækenland og glæder os til sommerferien, bagte jeg i sidste uge de lækreste peinirli – grækenlands version af en pizza. Mums de blev gode. De er lavet med koldhævet dej som jeg rørte sammen aftenen før. På dagen formede jeg til boller og rullede ud som både. Som fyld valgte jeg frisk mozzarella, tyndskårne kartofler, hvidløg, pesto og sprødstegt serranoskinke og sluttelig toppet med cherrytomater og frisk basilikum. De smager lige så lækre som det lyder og som de ser ud. Fyldet kan man jo vælge som man lyster og hvad man har. Se opskriften herunder.
Peinirli
Ingredienser
Dej
- 4,5 dl vand
- 10 g gær
- 17 g salt
- 650 g hvedemel
- 12 g optimax bageenzym
Fyld
- 4 stk frisk mozzarella kugler
- 4 stk kartofler
- 60 g grøn pesto
- 3 fed hvidløg
- 120 g serranoskinke
- frisk basilikum
Sådan gør du
Dag 1
- Opløs gæren i det kolde vand
- Bland mel, salt og bageenzymer og tilsæt det mens du rører med en ske
- Sæt dejen i køleskabet til næste dag (18-24 timer)
Dag 2
- Hæld dejen ud på et meldrysset bord.
- Del dejen i 4 stykker som formes til boller – husk godt med mel på hænderne.
- Rul nu bollerne ud med en kagerulle så de bliver bådformet. Du kan evt. løfte dejen og strække/arbejde med den med oversiden af hænderne, som pizzzamanden gør 🙂
- Fordel bådene på 2 stykker bagepapir
- Varm ovnen op til 250° med dit bagestål i (hvis du har et, ellers med en bageplade i ovnen).
- Smulder og fordel mozzarellaen på bådene.
- Skær hvidløgene i helt tynde skiver og fordel dem oven på osten.
- Skær kartoflerne i tynde skiver med et mandolinjern og fordel dem på bådene
- Fold kanterne på bådene ind over – se billederne
- Flyt bagpapiret med bådene ind i den varme ovn (bag 2 af gangen) og bag dem i ca. 10 min.
- Steg serranoskinke 2-3 min. på en varm pande imens peinirlierne er i ovnen
- Skær cherrytomaterne i halve
- Når du tager peinirlierne ud af ovenen fordeler du serranoskinken og tomaterne over dem og topper med klatter af pesto og sluttelig noget frisk basilikum