Sidste søndag var selskabet ved søndagskaffebordet temmelig indskrænket – og derfor blev udvalget af brød og kage også indskrænket 🙂
Jeg bagte en vaniljekage – lidt ala en sandkage, og det tog ikke mange arbejdsminutter. Se med herunder.
Vaniljekage
Ingredienser
- 2 æg
- 125 g sukker
- 175 g mel
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk vaniljesukker
- 1/2 tsk salt
- 40 g smør
- 125 ml mælk
Sådan gør du
- Æg og sukker piskes luftigt med en el-pisker
- Mel, bagepulver, vaniljesukker og salt blandes sammen
- Smelt smørret sammen med mælken
- I æggemassen piskes nu skiftevis melblandingen og den varme mælk og smørblanding.
- Hæld dejen i en 18 cm. springform eller lille bradepande/bageform og bag kagen 30 min. ved 180 grader (alm.)
- Lad kagen køle af og drys med flormelis over ved servering.