Denne søndag valgte jeg at timerne i køkkenet skulle være knap så mange, men det betød ikke at der ikke skulle serveres noget lækkert på søndagskaffebordet. Jeg valgte derfor at lave en æble/blåbær tærte som blev super lækker og svampet. Jeg serverede den lun med cremefraiche til, og den blev taget godt imod. Portionen rækker til ca. 8 personer, så manden fik resterne med på job den efterfølgende dag😊
Den holder sig frisk et par dage på køl, og luner man den – er den næsten som nybagt.
Rigtig god fornøjelse.
Æble/blåbær tærte
Ingredienser
Bund
- 150 g Smør meget blødt
- 150 g Sukker
- 3 Æg
- 150 g Hvedemel
- 25 g Mandelmel
- 25 g Maizena
- 2,5 tsk Bagepulver
- 2 tsk Vaniljesukker
Fyld
- 1 stort Æble
- 125 g Blåbær
- Kanel
Crumble
- 50 g Sukker
- 50 g Smør kold
- 80 g Hvedemel
- 1 tsk Bagepulver
Pynt
- Mandelflager
Sådan gør du
Bund
- Spænd et stykke bagepapir ud over bunden på en 24 cm springform. Smør siderne med smør.
- Pisk smør og sukker sammen til en luftig masse. Tilsæt æggene et af gangen og pisk imellem. Bland de øvrige ingredienser sammen og rør dem i, til du har en ensartet masse.
- Fordel dejen i bunden af springformen.
Fyld
- Skær æblet i helt små stykker.
- Fordel æblestykker og blåbær oven på dejen og drys er fint tyndt lag kanel henover.
Crumble
- Bland alle ingredienserne sammen i en skål og med fingrene smuldrer du det til en ensartet smuldredej som du dernæst drysser ud over hele kagen.
- Slut af med at drysse mandelflager ud over kagen.
- Bag kagen i ca 40-45 min v/200 grader (alm. ovn) på 2. nederste rille.
super lækker kage, jeg har lavet den flere gange
Dejligt at høre – den smager også bare skønt.
God dag.