Det første ord der popper op i hovedet når man tager en bid af denne kage – er friskhed. Virkelig lækker kage og tilmed super nem at lave. Kan laves dagen før og blot pyntes med flødeskum og revet limeskal før servering. Jeg bagte den dagen forinden jeg skulle have kage med i byen, og medbragte blot en kvart fløde og en lime – og så var lykken gjort hos værten.
Lime pie
Equipment
- Springform 24 cm.
- El-pisker
Ingredienser
- 220 g Digestive
- 110 g Smør
- 1 ds Kondenseret mælk 397 g
- 4 Æggeblommer
- 4 Limefrugter
- 1/4 L Fløde
Sådan gør du
Bund
- Tænd ovnen på 150 grader varmluft
- Knus digestive i enten en foodprocesser eller put dem i en frostpose og rul hen over med en kagerulle til de knuste helt fint.
- Smelt smørret og bland det med kiksene.
- Spænd et stykke bagepapir ud over bunden på en 20 cm springform.
- Fordel kikseblandingen i bunden og lidt op af kanterne og pres godt f.eks. med Bagsiden af en ske eller med bunden af et glas.
- Bag bunden i ovnen i 10 min.
Limecreme
- Pres saften af de 4 limefrugter
- Riv skallen fra 1 limefrugt
- Pisk kondenseret mælk sammen med æggeblommer og limesaft og limeskal
- Når bunden er bagt, fordeles limecremen på bunden og kagen skal nu bage 20 min.
- Lad tærte køle af og sæt den derefter i køleskabet i ca. 4 timer, så cremen sætter sig. Kan fint stå på køl til næste dag.
Servering
- Pisk fløden til en let flødeskum og fordel den på kagen
- Pynt med revet limeskal