Chokolade cookies til aftenkaffen

Fyraften og en travetur gennem skoven var tiltrængt efter en lang uge. Aftensmaden er ryddet væk, sofaen kalder, kaffen løber igennem på maskinen, stearinlyset er tændt, og benene er svunget op i sofaen – hvad er så mere hyggeligt og lækkert end at sætte tænderne i en nybagt chokolade cookie?
Fredag aften serverede jeg nybagte chokoladecookies og her lørdag formiddag, måtte jeg sande at jeg hellere måtte bage en portion mere – idet der var svundet i beholderen og fordi jeg tænker at de unge mennesker til søndagskaffen i morgen, gerne vil have en bøtte med cookies med hjem.

Så nu er der lavet en ny portion dej, og sat på køl, så er det bare at bage dem i morgen.

Når du er i gang – så lav dobbelt portion og frys dejkuglerne ned – så kan du nemt og hurtigt bage cookies en anden dag.

Chokolade Cookies

Cathrine Brandt
Forb. tid 1 time 15 minutter
Tilb. tid 22 minutter
Antal 15 stk

Ingredienser
  

  • 125 g Smør blødt
  • 50 g Rørsukker
  • 200 g Brun farin
  • ½ tsk Vaniljepulver
  • 1 Æg
  • 170 g Hvedemel
  • 50 g Rugmel
  • 1 tsk Bagepulver
  • ½ tsk Salt
  • 125 g Chokolade hakket
  • 1 tsk flagesalt til at drysse ovenpå

Sådan gør du
 

  • Pisk smør, rørsukker, brunfarin og vanilje sammen på røremaskinen (medium hastighed) i 5 min til det er en luftig masse.
  • Tilsæt ægget og pisk yderligere 3 min.
  • Tilsæt hvedemel, rugmel bagepulver og salt og pisk yderligere 1 min.
  • Vend forsigtigt den hakkede chokolade i med en dejskraber
  • Med en barneske triller jeg nu kugler af ca. 50 g. og ligger dem på bagepapir en beholder, og stiller dem på køl i min. 1 time og gerne til dagen efter.
    Du kan også fryser kuglerne ned (efter en time i køleskabet er de så hårde at du kan putte dem i en pose eller beholder og fryse dem ned.
  • Tag dem ud af køleskabet, lig dem med god afstand på en bageplade med bagepapir og drys en lille smule flagesalt på hver af dem.
  • Bag dem (en plade af gangen) ved 170 grader (alm ovn) i ca. 20 min. til de er gyldne i kanten. Hold øje med dem, ikke alle ovne varmer ens.
    Der kan ca. være 6-8 stykker på en plade alt efter bagepladens str.
    De er bløde når du tager dem ud, men bliver sprøde når de er kølet af, og chewy i midten, som cookies skal være.
    OBS hvis du har frosset dejkuglerne ned, tages de op af fryseren 1 time før de skal bages. og bages på samme måde som ovenfor.

Noter

🙂 Du kan lige så godt bage dobbelt portion med det samme – de forsvinder hurgtigt.
Frys evt dejkuglerne ned så kan du hurtigt servere nybagte cookies en anden dag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering