Bamseboller, fødselsdagsboller, bløde boller, et kært barn har mange navne. Her hos os hedder de bamseboller. De er flotte, luftige og smager skønt – nybagte med koldt smør. Derfor står de i dag på søndagens kaffebord sammen med brombærmuffins med brombær fra egen have. Se opskrift her på bloggen.
Bamsebollerne er nemme at lave og smager skæppe skønt.
Bamseboller
Ingredienser
- 2 dl mælk Jeg bruger sødmælk
- 1 dl vand
- 35 g gær
- 60 g sukker
- 2 æg Den ene er til pensling
- 600 g hvedemel
- 7 g bageenzym kan udelades
- 1 tsk stødt kardemomme
- 8 g salt
- 50 g smør skåret ud i små stykker
Sådan gør du
- Lun mælken og tilsæt vandet
- Hæld blandingen i røremaskinens skål
- Tilsæt sukker og gær og rør til gæren er opløst
- Tilsæt ægget og rør til det er fordelt i vand/gær og sukker blandingen
- Tilsæt mel, bageenzym, kardemomme og salt
- Rør dejen til den er glat og slipper skålens kanter
- Tilsæt smørret og ælt det ind i dejen til den er flot blank og helt glat.
- Dæk skålen til med husholdningsfilm og et viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min.
- Del dejen i 15 dele. Spænd bollerne godt op og form bollerne med hul hånd.
- Sæt bollerne på 2 plader med bagepapir og lad bollerne efterhæve i 30 min. under husholdningsfilm og et viskestykke
- Pens bollerne med sammenpisket æg og bag en plade af gangen ved 220 grader i ca. 12 min.