Fuglereder

Lige om lidt er der påske – og her til morgen har jeg prøvebagt fuglereder, til påskens morgenbord. Og heldigt nok – så tog jeg dem ud af ovnen lige inden manden drog afsted på fisketur og mit arbejde kaldte.

Jeg er stor fortaler for nemme opskrifter der kaster lækkert brød af sig. Endnu bedre er det når forberedelserne kan laves på forhånd. Derfor elsker jeg koldhævet brød.

Jeg er sikker på at min familie vil syntes om fuglerederne på påskens morgenbord. Selvom mine børn er store og er flyttet hjemmefra, så er der ikke noget som hygge over morgenbordet med kaffe og lækkert brød, når de kommer hjem på weekend.

Fuglereder

Forb. tid 12 timer 30 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Antal 8

Ingredienser
  

  • 13 g gær
  • dl mælk
  • 40 g smør
  • 25 g sukker
  • ½ tsk kardemomme
  • ¼ tsk salt
  • 1 æg
  • 240 g mel

Pynt

  • 1 æg sammenpisket, til pensling
  • Perlesukker til drys
  • 8 påskeæg til pynt/fyld i rederne (kan undlades)

Sådan gør du
 

Dag 1

  • Rør gæren ud i det kolde mælk
  • Smelt smøret og tilsæt det til gær og mælk
  • Tilsæt sukker, kardemomme, æg og salt og rør godt rundt
  • Tilsæt 2/3 del af melet og rør godt til dejen er ensartet
  • Hæld den sidste 1/3 del af melet ud på bordet og vend dejen ud heri og ælt den færdig på bordet. Den skal være lidt klistret – så pas på ikke at tilsætte for meget mel
  • Lig dejen i en ren skål med et låg og lad den hæve på køkkenbordet i 15-20 min.
  • Sæt den i køleskabet i 12-15 timer

Dag 2

  • Tag dejen ud af køleskabet og del den i 8 dele
  • Del hver del i yderligere 3 dele, som trilles til lange tynde pølser som flettes og samles til en ring. Sørg for at der er et pænt hul – så der er bliver plads til påskeægget idet dejen hæver såvel nu på pladen, som under bagningen i ovnen.
  • Lad fuglerederne hæve på pladen med et rent viskestykke over, et lunt sted i 1 time
  • Pensl med sammenpisket æg og drys med perlesukker
  • Bag dem 13-15 min. i ovnen ved 175° varmluft til de er flotte gyldne. Hold øje – ikke alle ovne varmer ens.

Noter

Opskriften er efter inspiration fra Valdemarsro.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering