Store luftige boller med solsikkekerner og hørfrø

Nybagte boller med smør, ost og/eller marmelade, er bare altid lækkert.
I dag har jeg bagt disse skønne boller til søndagskaffe bordet. De gør altid lykke på kaffebordet. De er også gode at fryse ned – så har man altid til uventede gæster eller en dag hvor man bare har lyst til en bolle og ikke har tiden til at bage. Jeg har valgt at bruge solsikkekerner og hørfrø, men det kan varieres med de kerner man nu har lyst til. Jeg har brug halv af hver.

Luftige boller med solsikkekerner og hørfrø

5 fra 1 stemme
Antal 16 stk

Ingredienser
  

  • 50 g Gær
  • 3 dl Lunken vand
  • 2 spsk Sukker
  • 2 Æg
  • 1 dl Solsikkekerner
  • 1 dl Hørfrø
  • 1 dl Rapsolie
  • 700 g Mel
  • 12 g Bageenzym
  • 1 tsk Salt

Sådan gør du
 

  • Opløs gæren i vandet
  • Tilsæt sukker og rør rundt til det er opløst
  • Tilsæt æggene og rør rundt
  • Tilsæt solsikkekerner og hørfrø
  • Tilsæt olien
  • Tilsæt salt
  • Tilsæt bageenzym (dette kan undværes)
  • Tilsæt melet lidt efter lidt mens du lader røremaskinen gøre arbejdet
  • Hold lidt igen med melet – måske skal du ikke bruge det hele. Man skal altid lade dejen være til den klistrede side, idet melet suger væsken når dejen hæver.
    Dejen er færdigrørt når den slipper skålens kanter. Hos mig tager det ca. 5-7 min.
  • Sæt husholdningsfilm over skålen og lig et viskestykke over.
    Lad nu dejen hæve i skålen i 45 min. til dobbelt størrelse
  • Form nu 16 boller (jeg vejer altid mine af så de bliver samme str. – i dette tilfælde 85 g. pr. stk)
  • Fordel bollerne på 2 bageplader med bagepapir og lad dem hæve tildækket i 30 min.
  • Varm ovnen op til 180° (alm.)
  • Pensl bollerne med sammenpisket æg og drys lidt solsikkekerner over
  • Bag bollerne (en plade af gangen) i ca. 15 min. Hold øje – ikke alle ovne varmer ens.
  • Lad bollerne køle af på en rist.

4 thoughts on “Store luftige boller med solsikkekerner og hørfrø

  1. 5 stars
    Super lækre boller de store luftige. Har lavet dem flere gange. Har netop en portion i ovnen til børnebørnene, som jeg skal passe i dag 😊😋 Tak 🥰

  2. Super gode boller, dem vil jeg bage fremover. Jeg tror, det er første gang, det har passet med mængden af mel.
    Også konsistensen var lækker, og en pæn størrelse af bollen.
    Selvom de skulle hæve længe, var de værd at vente på.
    Håber opskriften bliver liggende under søndagskaffe?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering