Hvem elsker ikke et svampet foccaciabrød? Her hjemme er det i høj kurs. Med sprød skorpe, flagesalt og rosmarin. Mums det er godt.
Jeg har bagt mange forskellige slags foccaciabrød i tidens løb, men her deler jeg den ultimative bedste af dem. Den er mere end nem! og tager ingen tid at lave. Til gengæld er den koldhævet og kræver lang hævetid men der kvitteres med et lækket svampet brød med masser af lufthuller.
Foccaciabrød smager godt til salater, grillmad, tapas og lign.
Foccaciabrød
Equipment
- Springform på 22 cm.
Ingredienser
- 235 ml vand ca. 25 grader
- 7 g salt
- 3 g tørgær
- 250 g tipo00 mel eller hvedemel med højt proteinindhold
- 1 spsk olivenolie
- ¼ dl olivenolie til at komme oven på dejen
- 1 spsk frisk rosmarin
- ½ spsk flagesalt
Sådan gør du
- I en skål blandes vand og salt til saltet er opløst
- tilsæt tørgær og pisk det grundigt til gæren er opløst
- Tilsæt melet og rør det dejen grundigt sammen (ikke ælte men røre).
- Når alt melet er vådt sættes der låg på skålen eller der kommes husholdningsfilm over, og skålen sættes i køleskabet. Dejen skal nu koldhæve i alt fra 12-24 timer.
- Tag dejen ud af køleskabet når den har hævet mellem 12 og 24 timer, som det nu passer dig bedst.
- Spænd et stykke bagepapir ud i bunden af en springform og smør formen med olivenolie
- Kom dejen i formen og stræk og fold den ind over sig selv nogle gange.
- Sæt husholdningsfilm over formen og sæt den til hævning ved stuetemperatur i 2-3 timer.
- Forvarm ovnen til 230 grader (alm.)
- Når dejen er hævet godt op og fylder formen ud til kanterne, fordeles 1/4 dl olivenolie ud over dejen og med våde hænder prikker du nu fordybninger i dejen.
- Drys flagesalt og rosmarin ud over dejen
- Bag brødet midt i ovnen i ca. 20-25 min. til det er sprødt og gyldent.
- Lad brødet køle af på en rist inden det skæres ud.