Søndag og tid til hyggestunder i køkkenet.
I dag har jeg lavet rabarbersaft og rabarbersirup.
Saften smager skønt når den blandes med danskvand, og bliver dermed til rabarbersodavand.
Siruppen bruges til desserter og i drinks. Kan også bruges ovenpå f.eks. skyr.
Jeg elsker rabarber – og nyder at plukke dem i egen have.
Begge slags er nemme at lave, og opskrifterne får du her:
Rabarbersaft
Ingredienser
- 1 kg rabarber
- 1/2 liter vand
- 4 Citroner (2 dl citronsaft)
- 500 g sukker
Sådan gør du
- Skær rabarberne i 1-2 cm små stykker
- Pres citronerne (der skal bruges 2 dl citronsaft)
- Bland rabarber, citronsaft og vand sammen i en stor gryde.
- Lad det koge op og der næst simre under låg i 15 min.Skum det hvide skum af overfladen et par gange undervejs – derved opnåes en mere klar saft.
- Hæld nu det hele gennem en sigte og mas rabarberne godt.
- Hæld nu saften tilbage i en ren gryde.
- tilsæt sukkeret og lade saften nå op til kogepunktet. Så snart sukkeret er opløst tages gryden af varmen.
- Hæld saften på en skoldet flaske, og sæt flasken på køl.
Rabarber sirup
Ingredienser
- 150 g rabarber
- 3 dl vand
- 180 g sukker
- 1 1/2 tsk vaniljepasta
Sådan gør du
- Skær rabarberne i 1 cm stykker
- Hæld rabarber og vand i en gryde og lad det koge med låg i 15 min.
- Si rabarber og hæld saften tilbage i en ren gryde
- Tilsæt sukker og vaniljepasta og lad det koge med låg i ca. 20 min til der er opnået en konsistens og tykkelse som sirup.
- Hæld siruppen på en skoldet flaske og sæt flasken på køl.