Luftige burgerboller til kyllingeburgeren, bøffen, pulled pork eller hvad der nu står på menuen.
Denne opskrift kræver en del hævetid – men det betaler sig. Det betyder nemlig en burgerbolle der er svampet og luftig.
Dejen hæver af 3 omgange. Først 1 times hviletid dernæst formes dejen til boller og de hæver 1/2 time. Sluttelig trykkes de flade, pensles og drysses med sesamfrø, for dernæst at hæve yderligere 1 time med et fugtigt klæde over.
Portionen giver 14 burgerboller og jeg bager dem og fryser dem ned – så har jeg dem lige ved hånden når jeg skal bruge dem.
Luftige burgerboller
Equipment
- Røremaskine
Ingredienser
- 5 dl lunken vand
- 25 g gær
- 75 g sukker
- 15 g havsalt
- 70 g smør blødt og skåret i tern
- 800 g hvedemel
- mælk til pensling
- sesamfrø til drys
Sådan gør du
- Opløs gæren i vandet og tilsæt alle øvrige ingredienser
- Rør dejen på røremaskinen i ca. 6-7 min. til dejen slipper skålens bund.
- Dæk skålen til med et fugtigt klæde og lad den hvile lunt i ca. 1 time.
- Vend dejen ud på et meldrysset bord og del dejen i 14 stykker
- Form stykkerne til boller, sæt dem på 2 bageplader, pensl med mælk og drys med sesamfrø
- Lad bollerne hæve 1/2 time.
- Tryk bollerne flade og dæk dem til med et fugtigt klæde og lad dem hæve yderligere 1 time.
- Bag bollerne (1 plade af gangen) v/220° (alm. ovn) i ca. 13-15 min.
- Lad bollerne køle af på en rist