Hvem elsker ikke nybagte boller på morgenbordet lørdag eller søndag morgen?
Nemme sunde boller der hurtigt røres sammen og sættes på køl og bages næste morgen.
Dejen kan holde sig i nogle dage så du kan bage nogle den ene morgen og resten den efterfølgende morgen.
Disse boller er svampede og smager skønt. Der er revet gulerod og squash i som er med til at gøre bollerne svampede.
Jeg bager dem med damp (vand i bunden af en bradepande), hvilket gør at de bliver sprøde.
Jeg er sikker på at du vil elske disse boller.
Groboller med gulerod og squash
Ingredienser
- 3 dl yoghurt naturel
- 5 dl kold vand
- 10 g gær
- 50 g gulerod revet
- 50 g squash revet
- 4 dl havregryn
- 2 dl fuldkornshvedemel
- 500 g hvedemel
- 1,5 tsk salt
- 2 dl blandede kerner f.eks. græskarkerner, hørfrø og sesamfrø
Sådan gør du
Dag 1
- Bland vand og yoghurt i en beholder/skål med låg, og opløs gæren heri.
- Tilsæt revet gulerod og squash, havregryn, fuldkornsmel og salt og rør det hele godt sammen.
- Tilsæt hvedemel og rør dejen godt sammen. Dejen skal være fugtig
- Drys kernerne på toppen. Sæt låg på skålen/beholderen, og sæt den i køleskabet natten over.
Dag 2
- Tænd ovnen på 250 grader varmluft med en bradepande i bunden
- Når ovnen er varm, former du boller vha. en ske dyppet i vand, og sætter dem på en plade med bagepapir.
- Sæt bollerne i ovnen med det samme (ellers falder de sammen)
- Hæld 1 dl. vand i bradepanden og skynd dig at lukke ovnlågen.
- Bag bollerne i ca. 15-20 min. Luk dampen ud af ovnen ca. 5-7 min. før de er færdige.
- Lad bollerne køle af på en rist