September og efterår = lækre saftige æbler.
Lækre saftige æbler = lækker dessert.
Denne trifli kan gøres klar dagen før du skal bruge den og blot ligges sammen på dagen.
Jeg er så heldig at have min familie samlet hver søndag, så derfor har jeg også mulighed for at forkæle dem hver søndag. Afprøve nye opskrifter og berige min blog med mine erfaringer.
Her har jeg istedet for færdigkøbt æblekagerasp, lavet lækker knas. Jeg pyntede denne gang med ribs på toppen, men du kan pynte med lige det du syntes.
Æbletrifli
Ingredienser
Æblemos
- 3 æbler
- 1,5 spsk sukker
- 1/2 vaniljestang
- 1/5 dl vand
Knas
- 25 g mandler
- 25 g hasselnødder
- 25 g havregryn
- 1 tsk vaniljesukker
- 25 g sirup
- 10 g smør
Øvrigt
- 2,5 dl piskefløde
- bær til pynt. Jeg har brug ribs.
Sådan gør du
Æblemos
- Skræl æblerne og skærm dem i tern
- Halver vaniljestangen og bland kornene med lidt af sukkeret
- Kog æbler, vaniljekorn, sukker og den tomme vaniljestang, til æblerne er møre.
- Hæld mosen i en skål og køl den ned.
Knas
- Hak nødder og mandler groft
- Smelt smørret på en varm pande.
- Kom havregryn, nødder og mandler på panden og rør rundt.
- Tilsæt sirup og vaniljesukker og rør rundt. Lad det stege under omrøring til det har fået en flot gylden farve. (ca. 10 min.).
- Lad dit knas køle af på et stykke bagepapir.
Anret triflien
- Pisk fløden let.
- Fordel mos, knas og fløde skiftevis i dine glas. Slut af med fløden. Pynt evt. med ribs eller andre bær.