En kop kaffe, benene op i sofaen og dernæst sætte tænderne i en lækker chokolade cookie – what’s not to like?
Der findes mange opskrifter på cookies og variationerne er utallige. Jeg har lavet en del forskellige, men vender som regel tilbage til dem med chokolade.
her er derfor endnu et godt bud på en lækker cookie med chokolade. Du finder flere lækre opskrifter på cookies her på min blog 🙂
Disse er nemme at lave og de har det helt rigtige udseende og en lækker smag hvor sprødhed og sejhed spiller helt som det skal. Du kan roligt bage dobbeltportion, for de forsvinder hurtigt 🙂
Jeg plejer at pakke en lille pose/beholder til mine børn som de kan få med hjem.
Chokolade cookies
Ingredienser
- 120 g sukker
- 140 g brun farin
- 1 tsk vaniljesukker
- 140 g blødt smør
- 1 æg
- 240 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1/2 tsk natron
- 1 tsk salt
- 150 g mørk chokolade groft hakket
Sådan gør du
Dag 1
- Pisk sukker, brun farin, vaniljesukker, salt og smør sammen til en ensartet masse.
- Tilsæt ægget og pisk igen.
- Tilsæt mel, bagepulver, natron og salt og rør det hele sammen.
- Tilsæt til sidst chokoladen.
- Lad dejen hvile på køl til næste dag.
Dag 2
- Vej dejen af til kugler af 50 gram.
- Lig 6 kugler på hver bageplade og bag dem i ovnen i ca. 15 min. v/180 grader (alm. ovn).
- Når du tager pladen ud af ovnen, banker du pladen en gang ned i bordet. Derved opnåes den ønskede krakelering
- Lad dine cookies køle af på en rist og opbevar dem dernæst i en lufttæt beholder.
Noter
Du lader dine dejkugler tø op og bager dem dernæst som i følge opskriften.