Der er ikke meget ved Skagen jeg ikke kan sætte et hjerte ved <3
Jeg er vild med Skagen og det har ikke været sommer hvis jeg ikke har været i Skagen – og sådan har det været gennem årtier.
Her på bloggen vil jeg derfor gerne dele en opskrift med jer på Skagensstykker. Lækre at servere på morgenbordet og det meste arbejde foregår aftenen forinden. Jeg er vild med koldhævet dej. Ikke bare fordi det er ofte er praktisk men fordi det smager super godt.
Lad røremaskinen røre dejen til den slipper skålens sider og bund
Her har dejen hævet i køleskabet natten over og den vendes ud på bordet.
Skagensstykker
Ingredienser
- 4 dl kold vand
- 10 g gær
- 550 g mel med højt protein indhold
- 10 g bageenzymer kan undelades
- 10 g salt
Sådan gør du
Dag 1
- Opløs gæren i vandet
- Tilsæt de øvrige ingredienser og lad røremaskinen ælte dejen til den slipper skålens bund og kanter. Det tager ca. 8-10 min.
- Hæld dejen i en beholder, smurt med olie. Sæt låg på og i køleskabet natten over.
Dag 2
- Tag beholderen ud af køleskabet og lad den stå 1 time.
- Varm ovnen op med dit bagestål (eller 2 bageplader ovenpå hinanden) til 230 grader.
- Hæld dejen ud på et meldrysset bord og skær dejen ud i ca. 9-10 stykker.
- Dyp bunden af hvert stykke i en skål med solsikkekerner, og læg dem på et stykke bagepapir.
- Drys dem med blå birkes.
- Lad dem efterhæve 20 min.
- Bag dem med damp i ca. 15-17 min.
- Lad dem køle af på en rist.
Noter
Når brødene sættes ind, hældes 1 dl vand i bradepanden, og luk ovnlågen.
Luk dampen ud når der er ca. 10 min tilbage af bagetiden.